Σάββατο 22 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Πολιτική Προστασία: Διευκρινίσεις σχετικά με την προφορική απόδοση του 112 στα αγγλικά

Πολιτική Προστασία: Διευκρινίσεις σχετικά με την προφορική απόδοση του 112 στα αγγλικά

Οι διευκρινίσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας έρχονται μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την ακατανόητη εκφώνηση των μηνυμάτων στα αγγλικά.

Ποικίλα ήταν τα σχόλια και οι αντιδράσεις αναφορικά με την προφορική απόδοση των μηνυμάτων του 112 στα αγγλικά αναφορικά με την τελευταία κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα.

Με αφορμή τα αρνητικά σχόλια, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε ανακοίνωση όπου δίνει διευκρινίσεις επί του ζητήματος.

Μεταξύ άλλων εξηγεί πως η διαδικασία εκφώνησης του μηνύματος είναι αυτόματη και σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με το λογισμικό μετατροπής κειμένου σε ήχο (Text to Speech ή TTS) και πως η παροχή τεχνολογίας TTS είναι υποχρεωτική προκειμένου ένα γραπτό κείμενο να εκφωνείται ώστε να γίνεται αντιληπτό και από άτομα με προβλήματα όρασης.

Καταλήγει αναφέροντας πως γίνονται ήδη προσπάθειες με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής εκφώνησης των μηνυμάτων.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

Με αφορμή πρόσφατες αναφορές σε ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα σχετικά με την ηχητική απόδοση/εκφώνηση-προφορά των προειδοποιητικών μηνυμάτων του 112 στην αγγλική γλώσσα και προς αποτύπωση της πραγματικότητας, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει τα ακόλουθα:

1. Για την αποστολή των προειδοποιητικών μηνυμάτων από το 112 σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης ή επικίνδυνων φαινομένων/συμβάντων γίνεται χρήση της υπηρεσίας Εκπομπής Κυψέλης ή Cell Broadcasting, βάσει του ν. 4487/2017.

3. Η παροχή τεχνολογίας TTS μέσω των συσκευών είναι υποχρεωτική στα πλαίσια της εφαρμογής Μέτρων Ισοδύναμης Πρόσβασης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου ένα γραπτό κείμενο να εκφωνείται ώστε να γίνεται αντιληπτό και από άτομα με προβλήματα όρασης.

4. Σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και εταιρείες διερευνούμε τρόπους για την καλύτερη δυνατή εκφώνηση-προφορά των μηνυμάτων 112. Είναι ένα δύσκολο τεχνικό θέμα, που δεν αφορά μόνο στην Ελλάδα, και που ελπίζουμε να αντιμετωπιστεί το συντομότερο δυνατό.

Sports in

Τι σχολίαζαν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για την παραφιλολογία περί ανάμειξης του Βαγγέλη Μαρινάκη στο μπάσκετ

Τι αναφέρουν στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ για όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 22 Ιουνίου 2024