Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Zeekr X: Η νέα ηλεκτρική άφιξη από την Κίνα

Zeekr X: Η νέα ηλεκτρική άφιξη από την Κίνα

Η Ζeekr, ιδιοκτησίας Geely ετοιμάζεται να ρίξει στην Ευρώπη ένα ακόμα «όπλο» -με κινεζική προέλευση- στην μάχη της ηλεκτροκίνησης

Η Zeekr η οποία ανήκει στον όμιλο Geely είναι μια σχετικά νεοσύστατη φίρμα του κινεζικού ομίλου που προς το παρόν περιορίζεται στην αγορά της αχανούς ασιατικής χώρας. Αυτό ωστόσο πρόκειται σύντομα να αλλάξει με την Zeekr να προετοιμάζει την είσοδό της στην Ευρώπη, δίνοντας τις πρώτες συστάσεις του μοντέλου που θα αναλάβει να συστήσει την κινεζική φίρμα στην γηραιά ήπειρο.

Ο λόγος για το Zeekr Χ, ένα «αστικών προδιαγραφών SUV» όπως περιγράφεται από την κινεζική φίρμα το οποίο θα πραγματοποιήσει την πρεμιέρα του στην έκθεση της Σαγκάης τον προσεχή Απρίλιο με την προοπτική να λανσαριστεί αρχικά στην Κίνα, και όπως, αποκάλυψαν προσφάτως εσωτερικά έγγραφα της Geely που είδαν το φως της δημοσιότητας, θα καταφτάσει και στην Ευρώπη από τα τέλη του 2024.

Σε ό,τι αφορά την τεχνολογία του, αφετηρία αποτελεί η αρχιτεκτονική Sustainable Εxperience Architecture η οποία ήδη φιλοξενεί το πρόσφατο smart #1 και στο κοντινό μέλλον θα αποτελέσει επίσης την βάση για το EX30 της Volvo η οποία ανήκει επίσης στην Geely. Στην περίπτωση του Ζeekr Χ, η πλατφόρμα αναμένεται να φιλοξενεί δύο ηλεκτρικά μοτέρ προσφέροντας ισχύ από 272 έως 428 ίππους. Σύμφωνα με τις συστάσεις η ισχυρότερη παραλλαγή του θα μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε χρόνο περίπου τεσσάρων δευτερόλεπτων.

Τη σχεδίαση του μήκους 4,45 μέτρων SUV υπογράφει ένα παγκόσμιο team με επικεφαλής τον πρώην αρχισχεδιαστή των Audi και Bentley, Stefan Sielaff o οποίος έχει φροντίσει για την οικουμενικότητα του design.

Πλην του Zeekr X, η κινεζική φίρμα διαθέτει στην γκάμα της ένα ακόμα επίσης αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο με την ονομασία 001 το οποίο διατίθεται στην κινεζική αγορά και προσφάτως υποδέχθηκε την ανανεωμένη εκδοχή του. Αυτή μάλιστα προσείλκυσε τεράστιο ενδιαφέρον καθώς στο πλαίσιο της ανανέωσης της περιέλαβε στις επιλογές της μια νέα έκδοση που θα διατεθεί σε περιορισμένους αριθμούς  και εφοδιάζεται από μπαταρία 140 kWh, υποσχόμενη ηλεκτρική αυτονομία που υπερβαίνει τα 1.000 χλμ. βάσει του πιο ευνοϊκού κινεζικού πρωτοκόλλου δοκιμών.

Sports in

Ολυμπιακός – Φερεντσβάρος 10-8: Φουλάρουν για το Final 4 οι Ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός νίκησε τη Φερεντσβάρος με 10-8, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή της ήττα σε όλες τις διοργανώσεις και έπιασε κορυφή μαζί με τους Ούγγρους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024