Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φαρμακονήσι: «Ατζαμής» και «ψευτόμαγκας ο Τούρκος λέει ο Εγκολφόπουλος

Φαρμακονήσι: «Ατζαμής» και «ψευτόμαγκας ο Τούρκος λέει ο Εγκολφόπουλος

«Το ότι γίνεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε κάποια πιο δραστική ενέργεια», είπε ο αντιναύαρχος για την πρόκληση στο Φαρμακονήσι.

Στην ακραία πρόκληση στο Φαρμακονήσι όπου η τουρκική ακταιωρός έδειξε να ψάχνεται για ένα «θερμό» επεισόδιο, προσπαθώντας να εμβολίσει το σκάφος του λιμενικού αναφέρθηκε ο αντιναύαρχος ε.α, Γιάννης Εγκολφόπουλος.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο κ. Εγκολφόπουλος σχολίασε το βίντεο ντοκουμέντο και έκανε λόγο για «ψευτομαγκιές» των Τούρκων στο Αιγαίο χαρακτηρίζοντας μάλιστα τον Τούρκο καπετάνιο «ατζαμή» και «άναυτο».

«Βλέπουμε το τουρκικό περιπολικό σκάφος να μπαίνει στα απόνερα των Ελλήνων και να του παίρνει την πλώρη. Εκεί πίσω επειδή δημιουργούνται μεγάλες πιέσεις και η πηδαλιούχηση δεν είναι εύκολη, όταν μπεις στα απόνερα και δεν ξέρεις πώς να μπεις», σχολίασε αρχικά.

«Ο Τούρκος είναι τελείως «άναυτος», ατζαμής, δεν μπορεί να ελέγξει το πλοίο, του πήρε την πλώρη το σκάφος. Αυτές είναι ψευτομαγκιές», συμπλήρωσε.

«Πρέπει να είναι πολύ ικανός αυτός που κυβερνάει το σκάφος για να μπορεί να το φέρει και το κρατάει στα απόνερα. Θέλει τέχνη, να είσαι ναυτικός όχι να είσαι ατζαμής. Η θάλασσα δεν έχει τέτοια», είπε ακόμα ο αντιναύαρχος και χαρακτήρισε τον Έλληνα καπετάνιο «άψογο».

«Σε αυτήν την περίπτωση, ο κυβερνήτης του λιμενικού κρατάει σταθερή πορεία και ταχύτητα. Έτσι προβλέπεται στον κανονισμό για την αποφυγή της σύγκρουσης. Αυτός που προπορεύεται πρέπει να κρατάει σταθερή πορεία και ταχύτητα, ο άλλος είναι που πρέπει να γυρίσει για να αποφύγει τη σύγκρουση. Πήγαινε να συγκρουστεί ο τύπος, αλλά ήταν τόσο άναυτος», είπε ακόμα ο κ. Εγκολφόπουλος.

«Πρέπει να κάνουμε κάποια πιο δραστική ενέργεια»

«Οι άνθρωποι του λιμενικού μας έκαναν τόσο όσο έπρεπε. Με πολύ μεγάλη ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση», σχολίασε, ωστόσο σημείωσε πως επειδή έγινε στα ελληνικά χωρικά ύδατα πρέπει να ληφθούν πιο δραστικά μέτρα.

«Το ότι γίνεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε κάποια πιο δραστική ενέργεια», κατέληξε.

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024