Δυο έργα της ΔΕΥΑΗ και του ΕΣΔΑΚ στο Δήμο Ηρακλείου προϋπολογισμού περίπου 38 εκατομμυρίων ευρώ εντάχθηκαν στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Το πρώτο έργο που εντάχθηκε αφορά στην «Αναβάθμιση & εκσυγχρονισμός εγκαταστάσεων άντλησης και επεξεργασίας λυμάτων ΔΕΥΑ Ηρακλείου  – Επαναχρησιμοποίηση επεξεργασμένων με αξιοποίηση ΑΠΕ» και είναι συνολικού προϋπολογισμού 22.593.500 € (χωρίς ΦΠΑ).

Θα υλοποιηθεί από την ΔΕΥΑΗ και περιλαμβάνει τρία υποέργα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η μονάδα λυματολάσπης της ΔΕΥΑΚ με 6.836.316 ευρώ
  • Υποέργο 1 : Προσθήκη τριτοβάθμιας επεξεργασίας στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Ηρακλείου  (ΕΕΛ) και αξιοποίηση της εκροής για άρδευση.
  • Υποέργο 2: Εκσυγχρονισμός Η/Μ εξοπλισμού & ενεργειακή αναβάθμιση Αντλιοστασίων Ακαθάρτων Ηρακλείου, σε 14 αντλιοστάσια ακαθάρτων της πόλης που έχουν κατασκευαστεί σε διάφορες χρονικές περιόδους (από 2008 και εντεύθεν)
  • Υποέργο 3 : Αυτοπαραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε εγκαταστάσεις ΔΕΥΑΗ,

Το δεύτερο έργο αφορά στις «Υποδομές  Διαχείρισης Ιλύων» και είναι συνολικού προϋπολογισμού 16.239.497,65 € (με ΦΠΑ).

Θα υλοποιηθεί από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) και ενδιαφέρει άμεσα την ΔΕΥΑΗ που παράγει το 82% της συνολικής ποσότητας ιλύος Ηρακλείου. Περιλαμβάνει:

•  Την κατασκευή Κέντρου Τροφοδοσίας Ιλύων στην ΕΕΛ

• Την δημιουργία Κέντρου Επεξεργασίας Ιλύων, το οποίο κατασκευάζεται στον ΧΥΤΑ Πέρα Γαλήνων, καταλαμβάνει περίπου 20 στρέμματα και θα περιλαμβάνει μονάδα ηλιακής ξήρανσης και μονάδα κομποστοποίησης.

Τα έργα εντάχθηκαν στο Ταμείο με απόφαση του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr