Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θεοδωρικάκος: Στήριξη μέχρι... νεωτέρας από το μέγαρο Μαξίμου

Θεοδωρικάκος: Στήριξη μέχρι… νεωτέρας από το μέγαρο Μαξίμου

Η ΕΛΑΣ διερευνά αν υπήρξε κάτι μεμπτό είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Στη γραμμή «στήριξη μέχρι νεωτέρας» κινούνται στην κυβέρνηση σε ότι αφορά τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, την παραίτηση του οποίου μάλιστα έχει ήδη ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας από το Ζάππειο.

Μέχρι αυτή την ώρα

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος δέχεται πυρά τόσο για την υπόθεση της λεγόμενης Greek Mafia, βρίσκεται παράλληλα στη δίνη των καταγγελιών για συγκάλυψη υπόθεσης ναρκωτικών που αφορά συγγενικό του πρόσωπο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Live News του MEGA και της Χριστίνας Κοραή ο κ. Θεοδωρικάκος έχει προς ώρας την στήριξη του μεγάρου Μαξίμου.

«Έχει την πλήρη κάλυψη του πρωθυπουργού σε ότι αφορά την κάθαρση στην ΕΛΑΣ όμως άλλες πηγές λένε ότι παρακολουθούμε τα γεγονότα και περιμένουμε τα αποτελέσματα των δύο ερευνών που γίνονται σε επίπεδο εσωτερικών υποθέσεων και δικαιοσύνης για τη Greek mafia και τη συγκάλυψη της υπόθεσης του γιου του κ. Θεοδωρικάκου. Όμως δεν υπάρχουν μέχρι αυτή την ώρα ενδείξεις που να μη δικαιολογούν την κάλυψη» ανέφερε η Χριστίνα Κοραή.

Προσθέτοντας πως: «Άρα αν υπάρχουν ενδείξεις δεν θα υπάρχει κάλυψη».

Οφείλει να δείξει καλύτερες επιδόσεις

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ρωτήθηκε για την υπόθεση που αφορά τον γιο του υπουργού Προστασίας Τάκη Θεοδωρικάκο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως υπάρχουν δύο υποθέσεις για τις οποίες έχει επιληφθεί η ΕΛ.ΑΣ, το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων και η δικαιοσύνη.

«Σε ότι αφορά το οργανωμένο έγκλημα η ΕΛ.ΑΣ οφείλει να δείξει καλύτερες επιδόσεις και νομίζω ότι όλοι απαιτούμε ταχύτερα αποτελέσματα. Αν υπάρχει το οποιοδήποτε κύκλωμα μέσα στην Αστυνομία, θα παταχθεί χωρίς κανένα συμβιβασμό», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

«Η ΕΛ.ΑΣ διερευνά αν υπήρξε κάτι μεμπτό»

Σε ότι αφορά τη δεύτερη υπόθεση είπε ότι έχουμε δύο ξεχωριστά θέματα. «Έχουμε ένα περιστατικό το Νοέμβριο του 2021 όταν έγινε έλεγχος σε τέσσερα παιδιά ανάμεσα στα οποία υπήρξε και συγγενικό πρόσωπο του κ. Θεοδωρικάκου.

Η ΕΛ.ΑΣ διερευνά αν υπήρξε κάτι μεμπτό και μέσα από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, δεν θα μείνει καμία σκιά. Το δεύτερο είναι το γεγονός ότι ένας αξιωματικός ισχυρίζεται ότι ήταν σε γνώση του παρεμβάσεις το Νοέμβριο του 2021, πέρασε και ο Δεκέμβριος του 2021, μπήκαμε στο 2022, φτάσαμε στον Ιανουάριο του 2023 και συμπτωματικά την ημέρα που έγιναν οι κρίσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονταν στις προσδοκίες του, ενάμισι χρόνο μετά, εμφανίζεται να καταγγέλλει κάτι.

Δεν επιδέχεται ερμηνείας για τους σκοπούς και τις προθέσεις που είχε στο μυαλό του ανεξαρτήτως αν το περιστατικό ήταν αληθινό, που ήταν αληθινό και κατόπιν γρήγορα θα έρθει στην επιφάνεια αν υπήρξε το παραμικρό μεμπτό ή κάτι έπρεπε να γίνει διαφορετικά», πρόσθεσε.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024