Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Gucci επιλέγει τον Sabato De Sarno ως τον νέο δημιουργικό διευθυντή του οίκου

Η Gucci επιλέγει τον Sabato De Sarno ως τον νέο δημιουργικό διευθυντή του οίκου

Ο σχεδιαστής θα διαδεχθεί τον Alessandro Michele, ο οποίος αποχώρησε από τον οίκο στα τέλη του 2022.

Μετά από λίγους μήνες και μία επίδειξη μόδας, χωρίς δημιουργικό διευθυντή, ο οίκος Gucci έχει νέο υπεύθυνο. Ο ιταλικός γίγαντας της μόδας ανακοίνωσε τον διορισμό του Sabato De Sarno ως δημιουργικού διευθυντή, διαδεχόμενος τον Alessandro Michele, ο οποίος χώρισε τους δρόμους του με το brand στα τέλη του περασμένου έτους.

Ο De Sarno έρχεται στην Gucci από τον Valentino, έναν οίκο στον οποίο εργάστηκε για 13 χρόνια, με πιο πρόσφατη θητεία ως διευθυντής μόδας υπό τον Pierpaolo Piccioli. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει επίσης ρόλους στους οίκους Prada και Dolce & Gabbana.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να αναλάβω τον ρόλο του δημιουργικού διευθυντή της Gucci» ανέφερε σε πρόσφατη δήλωσή του. «Είμαι υπερήφανος που θα ενταχθώ σε έναν οίκο με τόσο εξαιρετική ιστορία και κληρονομιά, που κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια να καλωσορίσει και να διατηρήσει αξίες στις οποίες πιστεύω. Είμαι συγκινημένος και ενθουσιασμένος που θα συνεισφέρω το δημιουργικό μου όραμα για το brand».

Πίσω από τις σκηνές, στα backstage

Ακριβώς όπως και με τον διορισμό του Michele, ο οίκος έψαξε πίσω από τις σκηνές για τον επόμενο δημιουργικό διευθυντή του, αντί να επιλέξει ένα γνωστό όνομα ή κάποιον που έχει ήδη ηγηθεί ενός άλλου μεγάλου οίκου μόδας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Gucci, Marco Bizzarri αποκάλυψε σε δήλωσή του ότι έχει εμπιστοσύνη στην ικανότητα του De Sarno να μεταφράσει με επιτυχία την κληρονομιά και την κληρονομιά της Gucci.

Το τελευταίο σόου του Alessandro Michele

Θα περιμένουμε οκτώ μήνες

«Έχοντας συνεργαστεί με αρκετούς από τους πιο διάσημους οίκους πολυτελούς μόδας της Ιταλίας, φέρνει μαζί του μια τεράστια και σχετική εμπειρία» δήλωσε. «Είμαι βέβαιος ότι μέσω της βαθιάς κατανόησης και εκτίμησης του Sabato για τη μοναδική κληρονομιά του Gucci, θα ηγηθεί των δημιουργικών μας ομάδων με ένα ξεχωριστό όραμα που θα βοηθήσει να γραφτεί αυτό το συναρπαστικό επόμενο κεφάλαιο, ενισχύοντας το κύρος της μόδας του οίκου και αξιοποιώντας παράλληλα την πλούσια κληρονομιά του».

Το πώς ακριβώς θα μοιάζει η Gucci του De Sarno μένει να φανεί, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος της μόδας θα πρέπει να περιμένει άλλους οκτώ μήνες για να το μάθει. Η πρώτη συλλογή του νέου δημιουργικού διευθυντή για τον οίκο θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο κατά τη διάρκεια των επιδείξεων άνοιξη/καλοκαίρι 2024 στο Μιλάνο. Η εσωτερική δημιουργική ομάδα του οίκου θα είναι υπεύθυνη για τις συλλογές μέχρι τότε, συμπεριλαμβανομένου του φθινοπώρου/χειμώνα 2023, που θα παρουσιαστεί τον επόμενο μήνα.

Δείτε το βίντεο

Sports in

Φιορεντίνα – Βικτόρια Πλζεν 2-0: Πρόκριση στην παράταση για τους «βιόλα»

Η Βικτόρια Πλζεν άντεξε για 90 λεπτά, αλλά στην παράταση η Φιορεντίνα, που είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα, νίκησε με 2-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024