Τη σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αλλά και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Ο κ. Τατσόπουλος αφέθηκε ελεύθερος

«Προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα» τονίζει στη δήλωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, καταδικάζοντας τη σύλληψη του συγγραφέα και πρώην βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου αργά το βράδυ της Δευτέρας, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση του τηλεοπτικού παρουσιαστή και υποψήφιου με την Ελληνικη Λύση, Φίλιππου Καμπούρη.

Η σύλληψη έγινε στο βιβλιοπωλείο Free Thinking Zone ( Κολωνάκι) μετά την εκδήλωση με τίτλο: «Είναι παιδεία και θρησκεία έννοιες ασύμβατες;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνέλαβαν τον Πέτρο Τατσόπουλο και κρατείται στο ΑΤ Ομονοίας - Η στιγμή της σύλληψης

Ο κ. Τατσόπουλος οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Αφέθηκε ελεύθερος μετά τα μεσάνυχτα.

«Καταδικαστέες οι συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους»

Στην σύλληψη του κ. Τατσόπουλου αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης.

«Η ελευθερία έκφρασης στην Ελλάδα είναι κατοχυρωμένη, στο πλαίσιο που ορίζουν το Σύνταγμα, οι νόμοι και οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει η χώρα μας. Το επίπεδο του πολιτισμού μας και η ιστορική μας παράδοση μάς επιβάλλουν να διαλεγόμαστε χωρίς απειλές και ένδικα μέσα. Γι’ αυτό και προσχεδιασμένα σκηνικά τεχνητής έντασης και συλλήψεις πολιτών επειδή εκφράζουν την άποψή τους είναι καταδικαστέα.

Η χριστιανική πίστη είναι αγάπη και ποτέ δεν συμπορεύεται με τη βία οποιασδήποτε μορφής και είδους ούτε και της πρέπει μέσω μηνύσεων και διώξεων να γίνεται μέσο προσωπικής προβολής και πολιτικής εκμετάλλευσης», ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Μπακογιάννης: Πηγαίνουμε πολλά χρόνια πίσω

Από τους πρώτους που έσπευσαν να δηλώσουν την αντίθεσή τους με τη σύλληψη του Πέτρου Τατσόπουλου ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, που μίλησε για οπισθοδρόμηση.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr