Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στον φανταστικό κόσμο του Μουρίνιο: Η ιστορία μιας φωτογραφίας… ήττας κάνει τον γύρο του κόσμου

Στον φανταστικό κόσμο του Μουρίνιο: Η ιστορία μιας φωτογραφίας… ήττας κάνει τον γύρο του κόσμου

Το βράδυ της Πέμπτης έκλεισε τα 60 του χρόνια. Ο Ζοσέ Μουρίνιο όμως είναι πάντα ο… Ζοσέ Μουρίνιο. Special One. Μια ανεπανάληπτη ποδοσφαιρική persona δίχως ηλικία με εκείνο το μοναδικό χάρισμα να κάνει τον κόσμο να μοιάζει πως γυρίζει γύρω του για όλων των ειδών τις αφορμές.

Η σημερινή ιστορία δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια ακόμη επιβεβαίωση του αξιώματος που βαστά σε ισχύ εδώ και καμιά εικοσαριά χρονιά…
Δευτέρα πρωί και στην Ιταλία το θέμα συζήτησης δεν ήταν η μια ακόμη νίκη της διαστημικής Νάπολι που επικρατώντας και της Ρόμα (2-1) ξέφυγε με 13 βαθμούς από τον ανταγωνισμό της Serie A συνεχίζοντας τον μοναχικό της καλπασμό για την κατάκτηση του Scudetto:17 νίκες σε 20 αγωνιστικές η ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι. Τρένο…

Ποιος είχε… λόξιγκα στα social media; Μα φυσικά ο Special One. Και ο λόγος: Η απόφαση του να ζητήσει χθες βράδυ στα αποδυτήρια του «Ντιέγκο Μαραντόνα» μια φωτογραφία για… ηττημένους από τους ποδοσφαιριστές του και τα υπόλοιπα μέλη των «Τζαλορόσι». Αποτυπώνει ο φακός την απογοήτευση της στιγμής, στο πρόσωπο του Αντρέα Μπελότι, του Πάουλο Ντιμπάλα, του Τάμι Έιμπραχαμ. Τον ελάχιστο χρόνο «διαχείρισης» του αποτελέσματος από τους Πρωτευουσιάνους.

Αν κοιτάξεις όμως πιο προσεκτικά, αν το βλέμμα σου συναντήσει τον Πορτογάλο τεχνικό τότε μόνο καταλαβαίνεις προς τι αυτή η «ανάμνηση» αποτυπωμένη σε χαρτί. Ο Μουρίνιο σφίγγει τη γροθιά του κόντρα στο ίδιο το συναίσθημα και δίχως να λέει τίποτα, μοιάζει να λέει τα πάντα. Όχι για το ματς που μόλις χάθηκε. Αλλά για το επόμενο. Για μια προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η Ρόμα έβαλε δύσκολα χθες βράδυ στη Νάπολι. Το «ντέρμπι του Ήλιου» κρίθηκε στο φινάλε από την ικανότητα του Τζιοβάνι Σιμεόνε (ναι ο γιός του Ντιέγκο) να φέρνει κρίσιμα γκολ από τον πάγκο: Το νικητήριο 2-1 προέκυψε στο 86΄ και αποτέλεσε έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα που θέλει τη σεζόν κομμένη και ραμμένη στην «επανάσταση» του Ιταλικού Νότου. Στη Νάπολι που αλλάζοντας 17 ποδοσφαιριστές το περασμένο καλοκαίρι, κάποιοι εκ των οποίων μικρά… τοτέμ, κατάφερε να δημιουργήσει μια «φονική μηχανή». Ίσως η συνεπέστερη ομάδα σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επιτυχημένη σεζόν

Η Ρόμα δεν μπορεί να κατακτήσει το Scudetto. Μπορεί όμως κάλλιστα να εκμεταλλευθεί μια σειρά από συνθήκες –η τιμωρία της Γιουβέντους, η απογοήτευση για Ίντερ και Μίλαν που ξεκίνησαν για πρωταθλητισμό- και να σκαρφαλώσει σε μια θέση Champions League που προφανώς και θα καταστήσει τη σεζόν της σούπερ επιτυχημένη. Είναι στην 6η θέση με 37β., σε ένα πρωτάθλημα που η δεύτερη Ίντερ έχει 40β.Και έχει μπροστά άλλο τόσο (20/38).

Έχει να βρεθεί στο Νο2 του πρωταθλήματος από το 2017. Πέρσι κατέκτησε το Conference League, τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της. Αν φέτος επιστρέψει στο Champions League προφανώς ο Ζοσέ Μουρίνιο προχωρά με τρόπο υποδειγματικό την απόπειρα για την ολική της επαναφορά. Παράλληλα είναι «μέσα» και στο κύπελλο έχοντας στους προημιτελικούς το εμπόδιο να προσπεράσει το εμπόδιο της Κρεμονέζε. Η «Λύκαινα» έχει να ουρλιάξει από τη χαρά για την κατάκτηση του συγκεκριμένου τροπαίου από το 2008.

Ο πολύπειρος Ζοσέ ξέρει καλά πότε στο ποδόσφαιρο πατάς το γκάζι και πότε το φρένο. Με τη φωτογραφία αυτή που κάνει τον γύρο του κόσμου, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα συσπείρωσης μέσα από ένα βράδυ που οι προπονητές μισούν: Εκείνο της ήττας. Δεδομένα του βγάζεις το καπέλο.

Sports in

Κοβάσεβιτς: «Κανονικά στην Τουρκία η ρεβάνς με τη Φενέρ, δεν ανησυχούμε για την ασφάλεια»

Όσα είπε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε και την ασφάλεια στην Τουρκία

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024