Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πειραιάς: Νέο εργατικό ατύχημα στους προβλήτες της COSCO

Πειραιάς: Νέο εργατικό ατύχημα στους προβλήτες της COSCO

Το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ θέτει θέμα εντατικοποίησης της εργασίας και απουσίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας

Νέο εργατικό ατύχημα συνέβη το Σάββατο 28 Ιανουαρίου στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, στο λιμάνι του Πειραιά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Εργαζομένων Διακίνησης Εμπ/τίων (ΕΝΕΔΕΠ), και πιο συγκεκριμένα σε εργαζόμενο που είχε βάρδια επί του πλοίου Cma cgm La peace.

Μακρά λίστα εργατών που έχουν σακατευτεί

«Ένα ακόμη όνομα προστίθεται στη μακρά λίστα συναδέλφων που έχουν κτυπήσει, που έχουν σακατευτεί εν ώρα εργασίας στο πρώτο λιμάνι της Μεσογείου, που σφύζει από κέρδη», αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΝΕΔΕΠ, η οποία θέτει θέμα εντατικοποίησης της εργασίας και της απουσίας μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Χωρίς Βαρέα και Ανθυγιεινά

Μεταξύ άλλων σημειώνει το σωματείο ΕΝΕΔΕΠ:

«Ως σωματείο, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στην Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας κατ’ επανάληψη έχουμε ζητήσει ως μέτρο να γίνεται έλεγχος πριν την εκτέλεση λιμενεργατικής εργασίας ώστε να υπάρχει ασφαλής εκτέλεση της εργασίας.

Σε ένα λιμάνι που συνεχίζεται το απαράδεκτο καθεστώς για τους λιμενεργάτες να μη εφαρμόζονται τα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ). Μια εργασίας που καθημερινά εκτιθόμαστε κινδύνους που οφείλονται από την απουσία μέτρων για τη προστασία της Ασφάλειας και της Υγείας μας, που εκτιθόμαστε σε ακραίες καιρικές συνθήκες, που «φτύνουμε αίμα» για να μη πέσει η «παραγωγικότητα» της COSCO-DPORT.

Πρώτο μέλημα να γυρνάμε σώοι και αρτιμελείς

Πρώτο μέλημα μας είναι να γυρνάμε σώοι και αρτιμελείς στις οικογένειες και τα παιδιά μας. Πρώτο μέλημα μας είναι να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια τα παιδιά μας, να απολαμβάνουμε τις χαρές της ζωής.

Με όπλο μας την ενότητα, την αλληλεγγύη και τον αγώνα μας, θα επιβάλλουμε τους όρους που διασφαλίζουν τις ζωές μας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να παραμένουμε σε επιφυλακή και να μην εκτελούν εργασίες σε συνθήκες που μπορεί να προκληθεί με αιτία της εργοδοσίας και των εφοπλιστών νέο εργατικό ατύχημα.»

Πηγή ΟΤ

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024