Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΕ-ΟΤΑ: Βαθύτατη θλίψη και οργή για ακόμα ένα εργατικό ατύχημα

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Βαθύτατη θλίψη και οργή για ακόμα ένα εργατικό ατύχημα

Η λίστα με τα δυστυχήματα και ατυχήματα κατά την διάρκεια αποκομιδής των απορριμμάτων μεγαλώνει διαρκώς σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

«Συγκλονίζει το Πανελλήνιο, το βίντεο με το σοκαριστικό τροχαίο ατύχημα επί της Λεωφόρου Σουνίου, που είχε θύμα έναν 52χρονο Δημοτικό Υπάλληλο της υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Σαρωνικού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Χώρος με πολλά εργατικά ατυχήματα αυτός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η Ομοσπονδία των εργαζομένων επισημαίνει πως: «Ταυτόχρονα, προκαλεί τρόμο, ανείπωτο πόνο και αγανάκτηση στους υπαλλήλους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι βλέπουν διαρκώς συναδέλφους τους να χάνουν τη ζωή τους ή να τραυματίζονται βαριά εν ώρα υπηρεσίας από την ανεπάρκεια των μέτρων ασφαλείας, τη μη αυστηρή τήρηση τους και την ασυνειδησία πολιτών-οδηγών.

Τροχαίο στο Σούνιο: Συγκλονίζουν οι περιγραφές για το ατύχημα του 52χρονου – «Έλειπε ένα κομμάτι από το πόδι του…»

Η λίστα με τα δυστυχήματα και ατυχήματα στους δρόμους κατά την διάρκεια αποκομιδής των απορριμμάτων από συνεργεία των Δήμων μεγαλώνει διαρκώς, αλλά παρά τις επίμονες προσπάθειες της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. να αυστηροποιηθεί και να συμπληρωθεί το πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας ή να εφαρμοστεί πλήρως απ’ όλους, δεν ιδρώνει το αυτί των αρμοδίων Υπηρεσιών στους Ο.Τ.Α. και στα Υπουργεία. Όσο επικρατεί αυτός ο επικίνδυνος ωχαδερφισμός και η αδιαφορία, τόσο θα συμβαίνουν ατυχήματα σαν κι αυτό που έγινε στις 5:30 τα ξημερώματα της παραμονής των Χριστουγέννων στη Λεωφόρο Σουνίου, στην περιοχή της Πέτας Σαρωνικού», προσθέτει η ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Πατέρας δύο παιδιών

«Ο 52χρονος Δημοτικός Υπάλληλος, πατέρας δύο (2) παιδιών, την ώρα που επιχειρούσε να τοποθετήσει στον ειδικό βραχίονα του απορριμματοφόρου έναν κάδο απορριμμάτων, παρασύρθηκε από όχημα, το οποίο κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα και κατέληξε βαρύτατα τραυματισμένος στο Νοσοκομείο όπου δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή.

Η επικινδυνότητα του επαγγέλματος και ο εγκληματικός τρόπος οδήγησης του νεαρού, του στέρησαν το δικαίωμα να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με την οικογένεια του. Να σημειωθεί πώς κατά την διάρκεια της αποκομιδής των απορριμμάτων ο οδηγός του απορριμματοφόρου είχε αναμμένα τα αλάρμ και τον ειδικό φάρο, όπως επιβάλλεται.

Πρέπει επιτέλους να ληφθούν από τους Αιρετούς και τα αρμόδια Υπουργεία όλα εκείνα τα μέτρα που χρειάζονται προκειμένου η Τοπική Αυτοδιοίκηση να μην θρηνήσει άλλα θύματα, να μην δει άλλους εργαζόμενους να μεταφέρονται βαρύτατα τραυματισμένοι στα νοσοκομεία. Είναι επιβεβλημένη ανάγκη για να μην φοβούνται οι εργαζόμενοι πώς θα φύγουν για την δουλειά τους και μπορεί να μη επιστρέψουν. Φτάνει πια… Δεν μπορούν οι Αρμόδιοι να γράφουν νέα ονόματα στη μαύρη λίστα των ατυχημάτων χωρίς να κάνουν τίποτα για την αποτροπή τους», σημειώνει η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στους Δήμους.

Να ενεργήσουν άμεσα

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στις αρμόδιες αρχές: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και το σύνολο των εργαζομένων στη Τοπική Αυτοδιοίκηση, εκφράζουν βαθύτατη θλίψη και οργή για ένα ακόμη τραγικό ατύχημα εργαζόμενου στην Υπηρεσία Καθαριότητας και την αμέριστη συμπαράστασή τους στον άτυχο συνάδελφο και την οικογένειά του με εγκάρδιες ευχές για ταχεία ανάρρωση.

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί για ακόμη μία φορά τους Αιρετούς και τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας να ενεργήσουν άμεσα, έτσι ώστε να μην κινδυνέψουν άλλες ζωές εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ειδικά στον Τομέα Καθαριότητας. Ας σταματήσουν να είναι απλά θεατές σε βίντεο, σαν και αυτό που καταγράφει την πρόσκρουση του οχήματος στο απορριμματοφόρο, με τραγική συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό του άτυχου υπαλλήλου. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους…».

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024