Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ιταλία: Διάψευση της από κοινού αγοράς πυραύλων με τη Γαλλία

Ιταλία: Διάψευση της από κοινού αγοράς πυραύλων με τη Γαλλία

Η Ιταλική Κυβέρνηση προχωρά σε διάψευση των δημοσιευμάτων του ιταλικού και γαλλικού Τύπου για την από κοινού αγορά πυραύλων με τη Γαλλία.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Άμυνας στην Ιταλία, διαψεύδει πλήρως τα δημοσιεύματα του γαλλικού και ιταλικού Τύπου με αναφορά στην από κοινού αγορά πυραύλων Aster – 30 με την Γαλλία.

«Τα σχετικά δημοσιεύματα στερούνται βάσης. Kατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης του Ιταλού υπουργού Άμυνας με τον Γάλλο ομόλογό του δεν υπεγράφη, δεν συζητήθηκε και δεν έγινε ούτε καν αναφορά σε συμβόλαια για προμήθειες οπλισμού», αναφέρεται στη ανακοίνωση.

Υπό αξιολόγηση η έκτη αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Η αναφορά της γαλλικής εφημερίδας L’ Opinion, η οποία αναδημοσιεύθηκε και στον ιταλικό Τύπο, αφορούσε είδηση για αγορά από μέρους της Γαλλίας και της Ιταλίας 700 πυραύλων Aster-30, οι οποίοι φέρονταν να προορίζονταν για το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Samp-T και την ενίσχυση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Η ιταλική κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες θα αξιολογήσει την έκτη, κατά σειρά, αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα άρχιζε αν τα ρωσικά άρματα μάχης έφταναν στο Κίεβο, δηλαδή στα σύνορα της Ευρώπης. Το να το αποτρέψουμε είναι ο μόνος τρόπος για να σταματήσουμε τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Άμυνας Γκουίντο Κροζέτο.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε χαρακτηρίσει τον Κροζέτο «σπάνιο βλάκα». Ο Ιταλός υπουργός του απάντησε ότι «συνεχίζει να πιστεύει, με πείσμα, ότι είναι σωστό να βοηθηθεί μια χώρα – όπως είναι η Ουκρανία- η οποία δέχθηκε επίθεση εντελώς αναίτια ώστε να μπορέσει να υπερασπίσει τις πόλεις της, τον λαό της και της ίδια της την ύπαρξη».

Πύραυλοι υπερπροηγμένης τεχνολογίας

Η γαλλική εφημερίδα L’ Opinion γράφει ότι οι συγκεκριμένοι πύραυλοι «διαθέτουν υπερπροηγμένη τεχνολογία, από τις καλύτερες σε ολόκληρο τον κόσμο».

Και τονίζει πως η συνέχιση της στρατιωτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία και το νέο πακέτο βοήθειας ήταν ψηλά στην ατζέντα των υπουργών Άμυνας Γαλλίας και Ιταλίας, καθώς και «δράσεις για την ενίσχυση της πολεμικής οικονομίας».

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης τον συντονισμό μεταξύ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, καθώς και την ασφάλεια στην Αφρική και τη Μεσόγειο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024