Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Φως στο Τούνελ - Νίκος Καρακούκης: «Βρέθηκαν στοιχεία στα δύο παιδιά που μιλάνε»

Φως στο Τούνελ – Νίκος Καρακούκης: «Βρέθηκαν στοιχεία στα δύο παιδιά που μιλάνε»

Ο ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης, θέλησε να δώσει τις δικές του εξηγήσεις για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Απαντήσεις για τις επιθέσεις που δέχεται από τον συνήγορο της κατηγορούμενης έδωσε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκος Καρακούκης, ο οποίος μίλησε για ευρήματα στα δύο παιδιά που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

«Πέραν του φωτογραφικού υλικού και των κακώσεων που διαπιστώσαμε στις ακτινογραφίες, υπάρχουν στοιχεία που θα αναλυθούν στο αρμόδιο δικαστήριο που δικάζει την υπόθεση. Ο ιατροδικαστής δεν είναι εκείνος ο οποίος κάνει μία έρευνα και συλλαμβάνει τον δράστη. Είναι επιστήμονας που βρίσκει, βάσει των στοιχείων που μελετά, την αιτία θανάτου», δήλωσε στο «Τούνελ».

«Επικαλείται ο κ. Κούγιας κάποιους επιστήμονες. Εγώ σέβομαι όλους τους συναδέλφους, αυτό όμως το οποίο διαπιστώνω, είναι ότι δε λέω σήμερα αυτά και αύριο άλλα. Σας αρκεί να σας πει εσάς κάποιος ότι υπήρχαν παθολογικά αίτια για τους θανάτους; Παθολογικά αίτια είναι μία ομάδα αιτιών, πρέπει να το προσδιορίσουμε.

»Δεν υπάρχει ένας επιστημονικός αντίλογος που να αιτιολογεί τους θανάτους των παιδιών. Όταν έχεις όλα τα στοιχεία που έχεις ψάξει και σου μιλάνε για ασφυκτικό θάνατο και βλέπεις και την υποξία, τι θα πεις; Όταν τοξικολογικά δεν ανευρέθη τίποτα, εμείς τι να πούμε; Με την έρευνα μας με τον κ. Καλόγρηα βρήκαμε ασφυκτικό θάνατο», πρόσθεσε.

«Δεν έχω συμφέρον»

Ο κ. Καρακούκης αναφερόμενος στις εκδορές στο πρόσωπο Μαλένας και Ίριδας, χωρίς να θέλει να δώσει περαιτέρω πληροφορίες, καθώς αναμένεται η δίκη, είπε πως έγιναν όσο τα παιδιά βρίσκονταν στη ζωή.

Καταλήγοντας, ήθελε να δώσει μία απάντηση σε όποιον τυχόν τον κατηγορεί.

«Δεν είμαστε τεχνικοί σύμβουλοι, είμαστε ιατροδικαστές του Δημοσίου. Δεν έχουμε ούτε οικονομικά κίνητρα, ούτε κάποιο άλλο συμφέρον. Όλοι εμείς που ασχοληθήκαμε με την υπόθεση, κάναμε μία συντεχνία για να πούμε ότι είναι ασφυκτικός θάνατος; Για να καταδικάσουμε ανθρώπους; Είναι ντροπή αυτά τα πράγματα. Ίσως ο κ. Κούγιας πιστεύει ότι θα βρει την ιατροδικαστική πλάνη του αιώνα, νομίζω ότι τα στοιχεία που υπάρχουν, δε συνηγορούν γι’ αυτό».

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024