Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νίκος Καρακούκης: Ο ιατροδικαστής δεν ψάχνει τον δράστη αλλά την αιτία θανάτου

Νίκος Καρακούκης: Ο ιατροδικαστής δεν ψάχνει τον δράστη αλλά την αιτία θανάτου

Στην αντεπίθεση πέρασε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε από τον Αλέξη Κούγια για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Στη Δικαιοσύνη εις βάρος του Αλέξη Κούγια θα προσφύγει ο ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης μετά τη σφοδρή επίθεση που δέχθηκε από τον γνωστό δικηγόρο για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Ο Αλέξης Κούγιας αντί να ψάχνει τα επιχειρήματα της υπόθεσης συκοφαντεί τον Καρακούκη. Επειδή δεν έβγαινα στην τηλεόραση με είδε σάκο του μποξ. Είπε πως δεν έχω πτυχίο, διδακτορικό, προσέβαλε τους ασκούμενους. Είπε πως ήμουν 13 χρόνια στην Ιταλία φοιτητής! Είπε πως αυτοδιοριστήκαμε πως είναι κωμική η έκθεσή μας. Τον συνήγορο υπεράσπισης σας υπόσχομαι δεν θα τον αφήσω, έχω απευθυνθεί σε δικηγόρο και θα προσφύγω μόνο στα αστικά δικαστήρια. Δεν θα τον αφήσω» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καρακούκης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή στον Alpha.

Ο «αυτοδιορισμός»

Όσον αφορά τον διορισμό του στη συγκεκριμένη υπόθεση είπε μεταξύ άλλων: “Εγώ εκλήθην σε αυτή την υπόθεση με παραγγελία της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών στη ΓΑΔΑ, στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά ζωής για να ορίσει η Ιατροδικαστική Υπηρεσία δύο ιατροδικαστές. Όταν έρχεται μία παραγγελία στην ιατροδικαστική υπηρεσία, απευθύνεται στον προϊστάμενο. Δεν θα έρθει σε κάποιον που δεν έχει ηγετικό ρόλο. Έτσι γίνεται πάντα σε όλες τις νεκροψίες-νεκροτομές”, είπε ο κ. Καρακούκης απαντώντας στο σχόλιο του Αλέξη Κούγια που υποστήριξε ότι “αυτοδιορίστηκε”.

“Τη λέξη “αυτοδιορίζομαι” πρέπει να τη γνωρίζει πολύ καλά, καθώς έχει στο βιογραφικό του τη νέα ελληνική γλώσσα. “Αυτοδιορίζομαι” σημαίνει ότι παίρνω εγώ την πρωτοβουλία χωρίς κανείς να με έχει εξουσιοδοτήσει. Εδώ έχουμε μία παραγγελία από την εισαγγελία, πάει στην Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και την παραλαμβάνει ο προϊστάμενος. Κοιτάζει λοιπόν ποιοι ιατροδικαστές είναι στην κορυφή της ιεραρχίας”.

Ο ιατροδικαστής αναζητά αιτίες θανάτου, όχι δράστες

Αναφερόμενος στην υπόθεση Πισπιρίγκου και στο πόρισμα που υπέγραψε ο ίδιος μαζί με τον κ. Νίκο Καλόγρηα ανέφερε τα εξής: «Από τι πέθαναν τα παιδιά; Τα πήρε η κακιά μάγισσα; Θα λέμε πράγματα που έλεγε ο λαός πριν 40 χρόνια, πως είναι σύμπτωση;» και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο ιατροδικαστής δεν ψάχνει το δράστη αλλά την αιτία θανάτου. Εμείς λέμε πως το παιδί πέθανε από μία κατάσταση. Στην ΕΛ.ΑΣ. είναι υποχρεωμένοι να ψάξουν την κατάσταση και οι δικαστικές αρχές να αποφασίσουν αν είναι πίσω από την κατάσταση ένα συγκεκριμένο άτομο».

Στα άδυτα της υπόθεσης

Όπως είπε αναφερόμενος στο ιατροδικαστικό πόρισμα «πρέπει να κάνεις έρευνα στα άδυτα της υπόθεσης. Πώς; Εχει γίνει νεκροψία – νεκροτομή. Βγήκαν φωνές και είπαν πως Καρακούκης και Καλόγρηας δεν έκαναν. Αν κάναμε θα βλέπαμε εξωτερικά. Στην υπόθεση μείζονα σημασία έχουν οι εργαστηριακές εξετάσεις: ιστολογικές και τοξικολογικές. Αρα είχαμε τις εκθέσεις Τσάκωνα και Τσιόλα και πήραμε τις εργαστηριακές, αλλά δεν αρκούμεθα μόνο σε αυτές. Εγώ και ο κ. Καλόγρηας κάναμε εκ νέου εργαστηριακές εξετάσεις με τον κ. Ευτυχιάδη, στο παθολογοανατομικό Αθηνών που απευθυνόμαστε πάντα».

«Στο παθολογοανατομικό Αθηνών, στο νεκροτομικό υλικό, είναι εξειδικευμένοι ο κ. Ευτυχιάδης, ο κ. Αγαπητός που πήρε σύνταξη και ο κ. Θεοχάρης που ασχολήθηκε με την Τζωρτζίνα. Αν σας φέρω ιστολογικές εκθέσεις για να γίνουν οι έρευνες, ξέρετε πόσες έχει υπογράψει ο κ. Ευτυχιάδης; Απειρες! Και τώρα λέμε πως είναι φίλος του Καλόγρηα και του Καρακούκη», είπε ο ιατροδικαστής.

Όσον αφορά

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024