Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρόταση μομφής: Ο Μητσοτάκης επενδύει στη σύγκριση με τον Τσίπρα

Πρόταση μομφής: Ο Μητσοτάκης επενδύει στη σύγκριση με τον Τσίπρα

Πώς θα αντικρούσει τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στη σύγκρισή του με τον Αλέξη Τσίπρα κυρίως σε τρία επίπεδα – στο κράτος δικαίου, στην οικονομία, στην εξωτερική και αμυντική πολιτική επί διακυβέρνησης ΝΔ και επί τετραετίας ΣΥΡΙΖΑ – καθώς και στην ταύτιση του πολιτικού αντιπάλου του με τον διχαστικό λόγο επενδύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Το δίλημμα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» στο τιμόνι της χώρας το διατυπώνει άλλωστε ήδη καθ’ οδόν προς τις κάλπες και με τη στρατηγική αυτή προσέρχεται και στη σημερινή μάχη, θεωρώντας ότι αφενός εκ του αποτελέσματος θα πιστοποιηθεί η ενότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας του στην ατύπως προεκλογική περίοδο αφετέρου θα αποδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί πολιτικά γι’ αυτό επιλέγει, όπως ευθέως τον κατηγορεί, την τοξικότητα. Λέει πολλά για το συνολικό σκεπτικό Μητσοτάκη η αρχική αποστροφή του ότι ο Τσίπρας «έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του» με την πρόταση δυσπιστίας.

Ο Πρωθυπουργός θα υπεραμυνθεί εκ νέου των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, που ελήφθησαν από τον περασμένο Αύγουστο για τις παρακολουθήσεις και την ΕΥΠ (οι παραιτήσεις, το νέο θεσμικό πλαίσιο), αλλά προτίθεται να περάσει σε σφοδρή αντεπίθεση με σειρά ερωτημάτων για τις εξελίξεις, «την αλληλουχία γεγονότων», όπως λένε οι γαλάζιοι, στο τρίγωνο ΕΥΠ – ΑΔΑΕ – ΣΥΡΙΖΑ. Εξάλλου πρωθυπουργικοί συνεργάτες, κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές έχουν υιοθετήσει τη φράση «ρυπαρά δίκτυα» και χωρίς να κατονομάζουν πρόσωπα μιλούν για αυτούς που δημοσιεύουν υλικό, εκείνους που το κατέχουν και εκείνους που τα μεταφέρουν. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν βολές προσωπικά και προς τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο αλλά και άλλα μέλη της Αρχής, με τον Μητσοτάκη να έχει και ο ίδιος αφήσει αιχμές για την «ανεξαρτησία» του.

Ο Πρωθυπουργός θα πατήσει στη φράση του Τσίπρα ότι υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα για να ανοίξει τη συζήτηση σχετικά με όσα αποκαλύπτονται στα ειδικά δικαστήρια, με κατηγορούμενα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τον Νίκο Παππά και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Για το θέμα του ΣΥΡΙΖΑ Channel οι γαλάζιοι «πετροβολούν» την αξιωματική αντιπολίτευση, μιλώντας για «εκκωφαντική σιωπή» μπροστά σε μαρτυρίες για σακούλες με μαύρο χρήμα προς την Κουμουνδούρου. Στόχος του Πρωθυπουργού είναι να διευρύνει πάντως την αντιπαράθεση σε πιο προνομιακά για την κυβέρνηση πεδία. Ανάμεσά τους, η αμυντική θωράκιση της χώρας, η διαχείριση του μεταναστευτικού (με αιχμή τον Εβρο) και η διεθνής εικόνα της χώρας.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024