Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ο Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφτεί το Κάιρο, το Ισραήλ και την Δυτική Όχθη

ΗΠΑ: Ο Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφτεί το Κάιρο, το Ισραήλ και την Δυτική Όχθη

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ θα υπογραμμίσει την επείγουσα ανάγκη να λάβουν μέτρα Ισραήλ και Παλαιστίνη για την αποκλιμάκωση των εντάσεων, προκειμένου να τεθεί ένα τέλος στον κύκλο της βίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, θα ταξιδέψει την Κυριακή στην Αίγυπτο και μετά στο Ισραήλ και την Δυτική Όχθη, εν μέσω ενός νέου κύματος βίας στην περιοχή έπειτα από ισραηλινή επιδρομή που σκότωσε εννέα ανθρώπους στην Τζενίν, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα ταξιδέψει πρώτα στο Κάιρο στις 29 και 30 Ιανουαρίου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι.

Στη συνέχεια, στις 30 και 31 του μήνα θα μεταβεί στην Ιερουσαλήμ, όπου θα συναντήσει τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούτ Αμπάς, στη Ραμάλα.

Το Παλαιστινιακό και η Ουκρανία στην ατζέντα

Σύμφωνα με την ενημέρωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Άντονι Μπλίνκεν θα έχει διαβουλεύσεις με τους εταίρους των ΗΠΑ για μια σειρά παγκόσμιων και περιφερειακών προτεραιοτήτων, όπως η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, το Ιράν, οι ισραηλινο-παλαιστινιακές σχέσεις και η διατήρηση της λύσης των δύο κρατών στην ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση, καθώς και η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών.

Τόσο με τον Ισραηλινό όσο και με τον Παλαιστίνιο ηγέτη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα υπογραμμίσει την επείγουσα ανάγκη να λάβουν μέτρα και οι δύο πλευρές για την αποκλιμάκωση των εντάσεων, προκειμένου να τεθεί ένα τέλος στον κύκλο της βίας, που έχει στοιχίσει πάρα πολλές αθώες ζωές.

Θα συζητήσει επίσης τη σημασία της διατήρησης του ιστορικού status quo του Χαράμ αλ-Σαρίφ/Ταφικού Όρους στην Ιερουσαλήμ, στα λόγια και στις πράξεις.

Να σημειωθεί ότι στις 30 και 31 Ιανουαρίου θα βρίσκεται στο Ισραήλ και ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ωστόσο, δεν υπάρχει ενημέρωση περί κοινής συνάντηση των Νίκου Δένδια, Άντονι Μπλίνκεν και του Ισραηλινού ΥΠΕΞ, Έλι Κοέν.

Sports in

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 3-0: Πήρε το ντέρμπι και πήγε στο +4 (vids)

Η ΑΕΚ νίκησε τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια και βρίσκεται στο +4 από τους Πράσινους – Δύο γκολ ο Ελίασον, ένα ο Πόνσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024