Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-3: Πρόκριση με δεύτερη νίκη για την Ένωση

Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-3: Πρόκριση με δεύτερη νίκη για την Ένωση

Η ΑΕΚ «σφράγισε» την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου με νέα τριάρα (1-3) επί του Πανσερραϊκού και περιμένει τον Άρη ή τον Ολυμπιακό στην επόμενη φάση.

Μπροστά σε μία όμορφη ατμόσφαιρα και σχεδόν 4.000 οπαδούς της, η ΑΕΚ τσέκαρε το εισιτήριό της για τα ημιτελικά του Κυπέλλου επικρατώντας για δεύτερη φορά (3-0 το πρώτο ματς) του Πανσερραϊκού, με 3-1. Πλέον η Ένωση περιμένει να μάθει αν ο αντίπαλό της θα είναι ο Άρης ή ο Ολυμπιακός.

Πώς ξεκίνησαν

Με δέκα αλλαγές και τον Γκατσίνοβιτς βασικό παρατάχθηκε η ΑΕΚ στις Σέρρες. Ο μόνος που διατηρήθηκε στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το ματς με τον Ιωνικό ήταν ο Φαν Βέερτ. Ο Στάνκοβιτς ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, με τους Ραντόνια, Μήτογλου, Τζαβέλλα και Σιντιμπέ στην άμυνα και τους Γαλανόπουλο και Μάνταλο στον άξονα. Ο Φερνάντες ήταν δεξιά, ο Γκατσίνοβιτς αριστερά και ο Τσούμπερ πίσω από τον Φαν Βέερτ.

Ο Πανσερραϊκός ξεκίνησε με τους: Κάτσικας, Γιανναράκης, Παντεκίδης, Ζέρρης, Λυμπεράκης, Κολομπίνο, Στάϊκος, Κατσαντώνης, Μούργος, Σοφιανός, Σαΐντ.

Πολλές ευκαιρίες, γκολ ο Μάνταλος

To πρώτο ημίχρονο ήταν ένας επιθετικός μονόλογος για την ΑΕΚ η οποία παρά τις πολλές αλλαγές, δεν έδειξε επηρεασμένη. Ο Κατσίκας στο 8’ κράτησε όρθια την ομάδα του σε προσπάθειες των Φερνάντες και Τσούμπερ, η Ένωση δημιουργούσε συνεχώς ευκαιρίες, με τους Μάνταλο και Γκατσίνοβιτς να απειλούν στη συνέχεια και στο 21’ ήρθε το γκολ για τους «κιτρινόμαυρους».

Ο Γκατσίνοβιτς έσπασε την μπάλα για τον Τσούμπερ που γύρισε στον Μάνταλο κι εκείνος από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1. Ούτε μετά το γκολ έριξε ρυθμό η ΑΕΚ που θα μπορούσε να έχει σκοράρει τουλάχιστον ακόμη μία φορά μέχρι την ανάπαυλα, αλλά δύο φορές ο Γκατσίνοβιτς και μία ο Φαν Βέερτ δεν κατάφεραν να σκοράρουν.

Ροντέο στο ξεκίνημα

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Πανσερραϊκός αιφνιδίασε την ΑΕΚ. Ο Κολομπίνο έκανε ωραία ενέργεια, έδωσε στα δεξιά τον Σαΐντ που σέντραρε και ο Κατσαντώνης ισοφάρισε από κοντά σε 1-1 αφού η μπάλα πέρασε από όλη την άμυνα της Ένωσης. Η χαρά των γηπεδούχων όμως δεν κράτησε πολύ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Φερνάντες άνοιξε δεξιά για τον Σιντιμπέ, εκείνος έκανε εξαιρετική σέντρα και ο Μάνταλος με κεφαλιά έγραψε το 1-2 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ και τρίτο στα δύο παιχνίδια με την ομάδα των Σερρών.

Μετά τα δύο γρήγορα γκολ, ο ρυθμός έπεσε και έπρεπε να φτάσουμε στο 71’ για να πλησιάσει δύο φορές πολύ κοντά στο γκολ η ΑΕΚ. Από ακόμη μία πολύ καλή σέντρα του Σιντιμπέ, ο Κοσίδης που είχε περάσει αλλαγή πήδηξε εντυπωσιακά και πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Κατσίκας με απίθανη επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Από το κόρνερ ο Αραούχο πήγε να σκοράρει με ραμπόνα, αλλά ο Κατσαντώνης έδιωξε πάνω στη γραμμή.

Το κερασάκι από τον Μαχαίρα

Το τρίτο γκολ ήρθε τελικά για την ΑΕΚ στο 80’ όταν ο Μαχαίρας που επίσης είχε σκοράρει στο πρώτο ματς, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ωραίο σουτ εκτός περιοχής για το 1-3. Μέχρι το τέλος του ματς, ο Κοσίδης έφτασε δύο φορές πολύ κοντά στο να σκοράρει και αυτός, με τον Κατσίκα όμως να μην του το επιτρέπει.

Πανσερραϊκός: Κατσικάς, Ζέρης, Λυμπεράκης, Γιανναράκης (61′ Θυμιάνης), Παντεκίδης, Στάικος, Κολομπίνο (73′ Στίνα), Σοφιανός, Κατσαντώνης, Μούργος (73′ Μασκανάκης), Σαΐντ (61′ Κανίς).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιντιμπέ, Γαλανόπουλος (66′ Φράνσον), Φερνάντες (62′ Μαχαίρας), Μάνταλος, Γκατσίνοβιτς (67′ Αραούχο), Τσούμπερ, Φαν Βέερτ (66′ Κοσίδης).

Sports in

Φοβερό βίντεο: Η γκολάρα του Μπακούλα από την κερκίδα!

Η καταπληκτική γκολάρα του Μπακούλα σε ένα απολαυστικό βίντεο από την κερκίδα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024