Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μια απάντηση που άλλαξε τον ρου της ιστορίας

Μια απάντηση που άλλαξε τον ρου της ιστορίας

«Είναι περισσότερα από τα διπλά απ’ όσα σε πληρώνουν», είχε πει στον Ρονάλντο ο τότε πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, όταν ο Πορτογάλος τον ρώτησε για τα χρήματα που παίρνει ο Μέσι

Η εμμονή του Κριστιάνο Ρονάλντο με την αμοιβή του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα αποτέλεσε τη θρυαλλίδα της πτώσης του από τον θρόνο του κορυφαίου παίκτη και τη διάλυση της σχέσης του με τον επιστήθιο φίλο, κουμπάρο και ατζέντη του Ζόρζε Μέντες.

Η ιστορία είναι γνωστή αλλά νέες πικάντικες λεπτομέρειες που έφερε στο φως η εφημερίδα «Ελ Μούντο» δίνουν απαντήσεις για τη συμπεριφορά του Ρονάλντο στα πέντε τελευταία χρόνια της καριέρας του.

Η πηγή της ισπανικής εφημερίδας αναφέρει πως ο Ρονάλντο «για χρόνια, είχε εμμονή με την αμοιβή του Μέσι από την Μπαρτσελόνα, μέχρι που στρίμωξε τον Μπαρτομέου (τότε πρόεδρο των Μπλαουγκράνα) σε μία τελετή βράβευσης, μαζί με τον Μέντες, και τον ρώτησε: «πόσα χρήματα του δίνεις;». Η απάντηση που του έδωσε ο Μπαρτομέου αποτέλεσε μαχαιριά για τον CR7: «Δεν μπορώ να σου πω, όμως είναι περισσότερα από τα διπλά απ’ όσα σε πληρώνουν»», φέρεται πως του είπε, σύμφωνα με την «Ελ Μούντο».

Η αμοιβή του από τη Ρεάλ, σε σχέση με όσα έπαιρνε ο Μέσι από την Μπάρτσα, ήταν η αιτία που ο Ρονάλντο αποφάσισε να φύγει από το Σαντιάγο Μπερναμπέου, παρά τις έντονες ενστάσεις του Μέντες. «Μείνε στη Ρεάλ, θα είσαι προστατευμένος. Θα είναι χειρότερα αν φύγεις. Αν μείνεις στη Μαδρίτη θα κερδίσεις δύο ακόμα Χρυσές Μπάλες. Τώρα μόνο λεφτά μπορείς να πάρεις», φέρεται να είπε ο διάσημος ατζέντης στον Ρονάλντο.

Ο Πορτογάλος δεν τον άκουσε και πήρε μεταγραφή στη Γιουβέντους. Ωστόσο στις σχέσεις των δύο ανδρών εμφανίστηκαν οι πρώτες ρωγμές.

Το τελεσίγραφο

Η γνωριμία του Μέντες με τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον ήταν αυτή που έπαιξε καταλυτικό ρόλο για να επιστρέψει ο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αν και υπήρξαν προχωρημένες συζητήσεις με τη Μάντσεστερ Σίτι. Ο λόγος που ναυάγησε η μεταγραφή του στους Πολίτες ήταν η αποτυχημένη προσπάθεια του Ραχίμ Στέρλινγκ να πάει στην Μπαρτσελόνα.

Πέρυσι το καλοκαίρι ο Ρονάλντο προσπάθησε να δραπετεύσει από το Ολντ Τράφορντ μετά την αποτυχία της Γιουνάιτεντ να προκριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Τότε ήταν που έδωσε το τελεσίγραφο στον Μέντες «ή με πας στην Τσέλσι ή την Μπάγερν ή σε απολύω».

Το γεγονός ότι ο Ρονάλντο απείχε από την προετοιμασία της Γιουνάιτεντ επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους, σε συνδυασμό με τις υψηλές οικονομικές απαιτήσεις του και τον εγωκεντρισμό του, έβαλαν σε δεύτερες σκέψεις την Τσέλσι που αρχικά είχε δείξει ενδιαφέρον. Καταλύτης στην αρνητική της απάντηση ήταν ο προπονητής της Τόμας Τούχελ ο οποίος δεν ήθελε τον Πορτογάλο στα πόδια του. Αρνητική ήταν και η Μπάγερν γιατί ο Ρονάλντο δεν ταίριαζε στη φιλοσοφία της.

Το τελειωτικό χτύπημα στις σχέσεις του CR7 με τον Μέντες ήταν η συνέντευξη που έδωσε ο ποδοσφαιριστής στον Πιρς Μόργκαν, παρά τις αντιρρήσεις του ατζέντη του, με αποτέλεσμα να γκρεμίσει κάθε γέφυρα με τη Γιουνάιτεντ.

«Μια πατρική σχέση»

Τη μεταγραφή του στην Αλ Νασρ τη διαπραγματεύτηκε ο φίλος του Ρίκι Ρεγκούφε τον οποίον είχε μαζί του και στην αποστολή της Πορτογαλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ προκαλώντας τη δυσφορία των συμπαικτών του.

Οπως σημειώνει η «Ελ Μούντο» «αυτό που έσπασε δεν ήταν ένα απλό συμβόλαιο, αφού ο Μέντες ποτέ δεν ζητούσε από τους παίκτες του να υπογράψουν. Αυτό που έσπασε ήταν κάτι περισσότερο: μια πατρική, οικογενειακή, ακόμα και επιχειρηματική σχέση. Ο ατζέντης είναι νονός ενός εκ των παιδιών του παίκτη ενώ η μητέρα του Ρονάλντο (Ντόνα Ντολόρες) είχε δείξει συχνά το πόσο εκτιμούσε τον Ζόρζε Μέντες».

Η εφημερίδα προσθέτει πως ο πορτογάλος σταρ φέρεται να στράφηκε στη σύντροφό του Χεορχίνα Ροντρίγκες και τον περίγυρό του.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024