Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Πρόλογος της ήττας του Τσίπρα η πρόταση δυσπιστίας - Οι δικαστές δικάζουν Παππά και Παπαγγελόπουλο

Μητσοτάκης: Πρόλογος της ήττας του Τσίπρα η πρόταση δυσπιστίας – Οι δικαστές δικάζουν Παππά και Παπαγγελόπουλο

«Δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφο» είπε ο πρωθυπουργός από την Κρήτη

«Ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «αυτή θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς το λαό».

Διχασμός και μιζέρια

Από την αποψινή συγκέντρωση στο Ηράκλειο της Κρήτης ο πρωθυπουργός περιέγραψε σε αδρές γραμμές τη στρατηγική με την οποία θα κινηθεί κατά τη συζήτηση στη Βουλή το επόμενο τριήμερο για την πρόταση μομφής.

Η χώρα χρειάζεται σταθερότητα και συνέχεια, όχι δεύτερη φορά στη συμφορά αλλά δεύτερη εντολή στην προκοπή, σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει των εκλογών και λέγοντας ότι «λίγα έχουμε να πούμε με τους εκπροσώπους τους χτες» και κάλεσε τους πολίτες να αναλογιστούν «τι θα είχε συμβεί αν κάποιος άλλος ήταν στο τιμόνι της χώρας και θα έπρεπε να διαχειριστεί τις μεγάλες κρίσεις που συνέβησαν στη χώρα» κατά τη διάρκεια αυτής της τετραετίας.

Οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στο διχασμό και τη μιζέρια και θα απαντήσουν στο δίλημμα «θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω;» σημείωσε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας. Αυτή θα μετατραπεί σε πρόταση απιστίας δικής του προς το λαό».

Πολύτιμη υπηρεσία η ΕΥΠ

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως «δεν θα διαλύουμε μια πολύτιμη υπηρεσία», όπως η ΕΥΠ, υπογραμμίζοντας ότι «πώς θα επιμέναμε στην υπόθεση της μικρής Μαρίας χωρίς τη δική της συμβολή;».

Από εκεί και πέρα εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για «σιωπή». «Πήραν και πόσα χρήματα από τον κ. Καλογρίτσα όπως καταθέτει η γραμματέας του και όπως φαίνεται από τα μηνύματα που αντάλλασσαν. Καλύπτει ακόμα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τους δύο πρώην υπουργούς του στο ειδικό δικαστήριο;» διερωτήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπάρχουν δικαστάς εις τας Αθήνας και δικάζουν τον κ. Πάππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο. Και συλλαμβάνεται ένας από τους κουκουλοφόρους μάρτυρες με τον οποίο έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ τη σκευωρία της Novartis» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας ότι «με τον κ. Τσίπρα δεν επιλέγω  τη σύγκρουση αλλά επιλέγω τη σύγκριση».

Καθαρές λύσεις

Αναφερόμενος στις επικείμενες εκλογές ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε παγίδα την απλή αναλογική και επισύροντας τον κίνδυνο ακυβερνησίας τόνισε ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για χαλαρή ψήφος. Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη μέρα. Εκεί θα εκφραστεί η λαϊκή βούληση και η δεύτερη κάλπη θα επιβεβαιώσει την εντολή του ελληνικού λαού να είναι κυβέρνηση η ΝΔ».

Ένα είναι το ψηφοδέλτιο του παραταξιακού χρέους και της εθνικής αναγκαιότητας. Το ψηφοδέλτιο της αυτοδύναμης Ελλάδας και της αυτοδύναμης ΝΔ, είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι σε αυτές τις δύσκολες διεθνείς συνθήκες οι χώρα δεν έχει την πολυτέλεια μιας διακυβέρνησης βαβέλ. «Οι περιστάσεις απαιτούν καθαρές λύσεις» είπε.

Ψήφος εμπιστοσύνης

Αυτή είναι η ψήφος εμπιστοσύνης που στέλνει η Κρήτη, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του και σχολιάζοντας τη μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΝΔ στο πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου πρόσθεσε:

«Αυτό που βλέπω με πείθει ότι ο στόχος μας είναι κοντά. Η Κρήτη απ’ άκρο σ’ άκρο να γίνει γαλάζια. Δεν το πετύχαμε την προηγούμενη φορά θα το πετύχουμε τώρα».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην εκλογική νίκη της ΝΔ το 2019 τόνισε ότι πήρε εντολή για σταθεροποίηση και ανάταξη που όπως είπε γίνεται ήδη πράξη η σταθερότητα και η ανάπτυξη.

Διαβατήριο για την δεύτερη τετραετία

Κάνοντας αναφορές στον Ελευθέριο Βενιζέλο πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης ότι τα αποτελέσματα της πολιτικής της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό της χώρας θα γίνουν διαβατήριο για τη δεύτερη τετραετία.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε τις υποσχέσεις του για μειώσεις φόρων, νέες θέσεις εργασίας και μείωση της ανεργίας, αμυντική θωράκιση της χώρας και φιλική καθημερινότητα μέσα από το ψηφιακό κράτος, τονίζοντας ότι όλα αυτά έχουν γίνει πραγματικότητα.

Αυτή είναι η Ελλάδα του μέλλοντος που υποσχέθηκα και την υλοποιούμε, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Μετά από 42 μήνες μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να πω «ναι: το είπαμε και το κάναμε», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι όλα αυτά έγιναν ενώ έπρεπε η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει σειρά αλλεπάλληλων κρίσεων.

Θύμισε το προσφυγικό και τα επεισόδια στον Έβρο, την πανδημία, την ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο στην Ουκρανία συν την προκλητικότητα της Τουρκίας σημειώνοντας ότι παρόλα αυτά η οικονομία και η κοινωνία έμειναν όρθιες χάρη σε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα στήριξης που ξεπέρασε τα 50 δισεκατομμύρια ευρώ.

Βολικό άλλοθι

Θα ήταν βολικό άλλοθι πίσω από τα εμπόδια που λύγισαν ισχυρά κράτη σημείωσε παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι την ώρα που η κυβέρνηση έκανε ευκαιρίες τις κρίσεις δεν ξέφυγε από τα όσα υποσχέθηκε, κάνοντας λόγο για απολογισμό εμπιστοσύνης, παρά το γεγονός ότι δεν έλλειψαν αστοχίες.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «συμβόλαιο ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης με τους πολίτες» κάνοντας έναν πιο εκτενή απολογισμό του κυβερνητικού έργου. Η Ελλάδα καταγράφει από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης στην Ευρώπη, έχει μείωση του χρέους και κινείται εκτός κάθε πλαισίου εποπτείας, σημειώνει ρεκόρ επενδύσεων και εξαγωγών ενώ η ανεργία έχει πέσει και σύντομα θα κινείται σε μονοψήφια νούμερα, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Βρισκόμαστε ένα σκαλί πριν από την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι σήμερα οι Έλληνες πληρώνουν χαμηλότερους φόρους και εισφορές. Έκανε επίσης αναφορά σε αυξήσεις συντάξεων και κατώτατου μισθού, σε χιλιάδες προσλήψεις σε υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς.

Πρόβλημα με τα τρόφιμα

Αναφερόμενος στην ακρίβεια ο πρωθυπουργός τόνισε αρκετοί πολίτες δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα ωστόσο όπως είπε η κυβέρνηση υψώνει όσο το δυνατό πιο πολλά αναχώματα. Με τις επιδοτήσεις της πολιτείας αντισταθμίσαμε τις αυξήσεις στο ρεύμα και αποφύγαμε τα χειρότερα, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πολλά δισεκατομμύρια μας έχει στοιχίσει αυτή η παρέμβαση πρόσθεσε λέγοντας ότι τα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας επιδότησαν τους λογαριασμούς ρεύματος. Αλλά και για τα καύσιμα.

Ωστόσο όπως είπε εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με τα τρόφιμα αν και όπως είπε ο πρωθυπουργός το καλάθι του νοικοκυριού συγκράτησε τις τιμές. Παρόλα αυτά ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ούτε αυτό αρκεί και γι’ αυτό έρχεται και το market pass για να απορροφήσει τις αυξήσεις στα βασικά προϊόντα. Αγωνιούμε και αντιδρούμε, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας ότι τα μέτρα στήριξης θα συνεχιστούν.

Υπεύθυνος πατριωτισμός

Η Ελλάδα είναι σήμερα ισχυρή και περήφανη όσο ποτέ ανέφερε ακόμα ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα εξοπλιστικά προγράμματα.

Ας ξέρουν όλοι εκείνοι που διαλαλούν ότι μπορεί να έρθουν μια νύχτα ξαφνικά να ξέρουν ότι μπορεί μια νύχτα να ξυπνήσουν ξαφνικά και να προσγειωθούν στην σκληρή πραγματικότητα και ας μάθουν ότι κάθε γιουρούσι που επικαλούνται μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη οπισθοχώρηση προς την αφετηρία του, είπε ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις απειλές της Τουρκίας ότι θα έρθουν ξαφνικά μια νύχτα.

Δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο πρόσθεσε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ο διάλογος γίνεται μόνο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και έκανε αναφορές στις στρατιωτικές συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα για πρώτη φορά αξιοποιεί τον ενεργειακό πλούτο του βυθού της.

Το δικό μας τείχος είναι ο τόπος μας πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας πως είναι μια απάντηση σε όσους έλεγαν ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα, ενώ υπεραμύνθηκε του φράχτη του Έβρου και κάλεσε την αντιπολίτευση να ζητήσει συγγνώμη για τον «δήθεν θάνατο της μικρής Μαρίας».

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε την πολιτική αυτή «υπεύθυνο πατριωτισμό» λέγοντας ότι πρωταγωνιστής σ’ αυτό είναι η Κρήτη και το αναπτυξιακό της σχέδιο και έκανε αναφορά στα «εμβληματικότερα» έργα του σχεδίου αυτού, όπως ο ΒΟΑΚ και το αεροδρόμιο στο Καστέλι, αλλά και άλλες υποδομές στα σχολεία κλπ.

Στοίχημα της δεύτερης τετρατείας

Μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης επεσήμανε ο πρωθυπουργός ενώ αναφέρθηκε στη σημασία της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα για την απεξάρτηση του νησιού από το μαζούτ, ώστε να γίνει πιο φιλικό νησί στο περιβάλλον.

Επανέλαβε ότι το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί και τα εισοδήματα.

inSports

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι: Η τεχνητή νοημοσύνη ως ο νέος «Μεγάλος Αδελφός»

Ακτιβιστές υπεράπισης των ατομικών δικαιωμάτων φοβούνται ότι η χρήση συστημάτων επιτήρησης με τεχνολογία AI στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, θα δημιουργήσει ένα νέο «Μεγάλο Αδελφό»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024