Όλες οι υπηρεσίες που βασίζονται στην πλατφόρμα νέφους Azure αποκαταστάθηκαν, ανακοίνωσε η Microsoft το απόγευμα της Τετάρτης, μετά την πολύωρη διακοπή που επηρέασε χρήστες του Teams και του Outlook σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι υπηρεσίες νέφους επηρεάστηκαν σε όλο τον κόσμο εκτός από την Κίνα, ενώ η υπηρεσία για κυβερνητικούς πελάτες παρέμεινε σε λειτουργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Microsoft επενδύει δισεκατομμύρια στο ChatGPT – H Google ίσως απειλείται

Η διακοπή λειτουργίας του Azure μπορεί να είχε μεγάλες συνέπειες για την καθημερινότητα σε όλο τον κόσμο, δεδομένου ότι το νέφος της Microdoft εξυπηρετεί 15 εκατομμύρια επιχειρήσεις και 500 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Σχεδόν όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις του κόσμου χρησιμοποιούν την πλατφόρμα της Microsoft, επισημαίνει το Reuters.

Και η εξάρτηση των εταιρειών από το υπολογιστικό νέφος αυξήθηκε λόγω της στροφής στην τηλεργασία λόγω της πανδημίας.

H πλατφόρμα online συνεργασίας Teams, την οποία χρησιμοποιούν περισσότεροι από 280 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, παίζει κεντρικό ρόλο στην λειτουργία σχολείων και επιχειρήσεων, οι οποίες χρησιμοποιούν την υπηρεσία για email, βιντεοκλήσεις και συναντήσεις και την οργάνωση της ροής εργασίας.

Η Microsoft απέδωσε το μπλακάουτ σε λανθασμένη ρύθμιση δικτύου που επηρέασε τη σύνδεση των πελατών με την πλατφόρμα αλλά και τη σύνδεση μεταξύ διαφορετικών κέντρων δεδομένων.

Η εταιρεία δεν διευκρίνισε τον αριθμό των χρηστών που επηρεάστηκαν, ωστόσο ο ιστότοπος Downdetector κατέγραψε χιλιάδες αναφορές διακοπής σε όλο τον κόσμο.

Το μερίδιο του Azure στην αγορά υπηρεσιών νέφους αυξήθηκε στο 30% το 2022 και βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά το AWS της Amazon.

Όπως οι περισσότερες μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, η Microsoft προχωρά σε περικοπές λόγω της επιβράδυνσης της οικονομίας. Την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε 10.000 απολύσεις.

TAGS:
Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr