Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το πιο μεγάλο βράδυ... μέχρι το επόμενο

Το πιο μεγάλο βράδυ… μέχρι το επόμενο

Είναι από εκείνες τις βραδιές που ένας τερματοφύλακας φαντάζει ανίκητος και ο Τζολάκης έδωσε πολλά περισσότερα από μια πρόκριση στον Ολυμπιακό

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να εστιάσει κάποιος στον μεγάλο πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού επί του Άρη στο Κύπελλο, καθώς ο τερματοφύλακας των ερυθρόλευκων, Κωνσταντίνος Τζολάκης έκανε την διαφορά στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Ήταν μια μυθική εμφάνιση από τον νεαρό πορτιέρε της ομάδας του λιμανιού, καθώς υπήρξαν στιγμές που έπαιξε… μόνος του τους «κίτρινους» με αποκορύφωμα την απόκρουση του πέναλτι του Γκρέι στο 84’.

Είναι από εκείνες τις βραδιές που ένας τερματοφύλακας φαντάζει ανίκητος. Τέτοια βραδιά ήταν η αποψινή για τον Τζολάκη κι ασφαλώς δεν ήταν μόνο η απόκρουση στο πέναλτι του Άρη.

Ήταν πολλές οι επεμβάσεις του νεαρού γκολκίπερ που κράτησαν «όρθιο» τον Ολυμπιακό από το πρώτο ημίχρονο, απέναντι σ’ έναν Άρη που έδωσε ότι είχε και δεν είχε για ν’ αποκλείσει τους πειραιώτες.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 110% της απόδοσής τους στην προσπάθεια να ανατρέψουν το 1-0 με το οποίο είχαν ηττηθεί στο πρώτο παιχνίδι στο «Καραϊσκάκη», αλλά ο Τζολάκης είχε άλλα σχέδια.

Η εμφάνιση που πραγματοποίησε ο 20χρονος πορτιέρε στη Θεσσαλονίκη χάρισε την πρόκριση στην ομάδα του Πειραιά, αλλά δεν ήταν μόνο αυτό το κέρδος για τον Ολυμπιακό.

Οι πρωταθλητές ήθελαν πάση θυσία να πάρουν το εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου, όπου θα κοντραριστούν με την ΑΕΚ, γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι είχε προηγηθεί η γκέλα στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα.

Δεν πήγε στη Θεσσαλονίκη με τη καλύτερη ψυχολογία ο Ολυμπιακός καθώς οι ερυθρόλευκοι είχαν να διαχειριστούν την ισοπαλία στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος.

Με αυτή την μυθική εμφάνιση ο Τζολάκης δεν έδωσε απλά την πρόκριση στην ομάδα του λιμανιού, αλλά πρόσφερε πολλά ακόμα πράγματα στους ερυθρόλευκους.

Ο Ολυμπιακός κερδίζει πόντους ψυχολογίας για τη συνέχεια των υποχρεώσεων του στο πρωτάθλημα και φυσικά στους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο Τζολάκης κράτησε «όρθιο» τον Ολυμπιακό σε μια πολύ δύσκολη έδρα κι αυτό φανερώνει ότι οι πρωταθλητές είναι αποφασισμένοι να παλέψουν μέχρι το τέλος, όπως άλλωστε τους ζήτησε ο Μίτσελ.

Αν οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά, θα υπήρχε ακόμα μεγαλύτερη πίεση, καθώς θα ήταν το δεύτερο συνεχόμενο αρνητικό αποτέλεσμα, το οποίο όμως θα σήμαινε και αποκλεισμό.

Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό πόσο σημαντική ήταν για τους πρωταθλητές η τεράστια εμφάνιση του νεαρού τερματοφύλακα στη ρεβάνς με τον Άρη.

Και φυσικά οι πρώτοι που αναγνώρισαν την σπουδαία συμβολή του Τζολάκη στην πρόκριση του Ολυμπιακού ήταν οι συμπαίκτες του.

Γι’ αυτό άλλωστε και όλοι έσπευσαν να τον αποθεώσουν μετά το τέλος του αγώνα, καθώς χωρίς τις μεγάλες αποκρούσεις του νεαρού τερματοφύλακα, ο Ολυμπιακός δεν θα είχε πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά.

Ήταν πολύ μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό αυτή η πρόκριση, μια πρόκριση που έχει όνομα και επώνυμο.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024