
Ιράν: Συλλήψεις τριών γυναικών δημοσιογράφων το τελευταίο 48ωρο
Οι αρχές του ιρανικού καθεστώτος δεν έχουν ανακοινώσει τους λόγους των συλλήψεων των τριών δημοσιογράφων που εργάζονται σε εφημερίδες και ένα πρακτορείο ειδήσεων.
Τουλάχιστον τρεις γυναίκες δημοσιογράφοι συνελήφθησαν στο Ιράν, στο πλαίσιο του κινήματος διαμαρτυρίας που προκάλεσε ο θάνατος της Μάχσα Αμίνι τον Σεπτέμβριο.
«Κατά την διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών, τουλάχιστον τρεις δημοσιογράφοι -οι κ.κ. Μελίκα Χασεμί, Σαϊντέχ Σεφιέι και Μερνούς Ζαρέι – συνελήφθησαν», ανακοίνωσε η Ενωση Δημοσιογράφων της Τεχεράνης.
Οι αρχές του ιρανικού καθεστώτος δεν έχουν ανακοινώσει τους λόγους των συλλήψεων των τριών δημοσιογράφων που εργάζονται σε εφημερίδες και ένα πρακτορείο ειδήσεων.
Η μεταρρυθμιστική εφημερίδα Etemad διευκρινίζει ότι και οι τρεις μεταφέρθηκαν στην διαβόητη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης.
Η Etemad έχει καταμετρήσει 79 δημοσιογράφους που έχουν συλληφθεί από την έναρξη των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας εδώ και τέσσερις μήνες.
Στο τέλος του Οκτωβρίου, περισσότεροι από 300 ιρανοί δημοσιογράφοι και φωτοδημοσιογράφοι κατήγγειλαν σε ανοικτή επιστολή τις αρχές για την σύλληψη συναδέλφων τους και για την στέρηση των δικαιωμάτων τους, κυρίως για την άρνηση πρόσβασης στους δικηγόρους τους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Πόλεμος στο Ιράν: Πώς απειλεί την fast fashion – Έρχεται κύμα ανατιμήσεων σε ρούχα και sneakers
- Η Google επενδύει έως και 40 δισ. δολάρια στην Anthropic
- Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1: Σοκ για τη «Βασίλισσα» στο 90+4′, πιο κοντά στον τίτλο η Μπαρτσελόνα
- Γιορτή σήμερα 25 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Νότιγχαμ πέντε αστέρων, διέλυσε τη Σάντερλαντ
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]





