Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Θεσσαλονίκη: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο, διεκόπη λόγω κωλυμάτων που επικαλέστηκαν τουλάχιστον πέντε συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, με την κλήρωση των ενόρκων που θα πάρουν τις θέσεις τους δίπλα στους τακτικούς δικαστές, την ανάγνωση του κατηγορητηρίου και -πιθανόν- τις πρώτες καταθέσεις.

Η δίκη ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη, ωστόσο, διεκόπη λόγω κωλυμάτων που επικαλέστηκαν τουλάχιστον πέντε συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων. Την πρώτη ημέρα της «δίκης της χρονιάς» στη Θεσσαλονίκη οι γονείς του άτυχου νέου βρέθηκαν για πρώτη φορά ενώπιον των 12 ατόμων που κατηγορούνται για τη δολοφονία του γιου τους.

Οι 12 νεαροί, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη (στην περίπτωση του Άλκη) και για απόπειρα (στην περίπτωση ενός εκ των τραυματισμένων φίλων του) από κοινού, ενώ, ένας εξ αυτών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, στην περίπτωση του δεύτερου τραυματισμένου φίλου του Άλκη και οι υπόλοιποι 11 ως απλοί συνεργοί στην συγκεκριμένη πράξη.

Όλοι τους κατηγορούνται και για επίθεση και κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του αθλητικού νόμου, όπως επίσης και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Πάνω από 20 δικάσιμους

Η δίκη αναμένεται να διαρκέσει πολλούς μήνες, με το δικαστήριο να προγραμματίζει από τώρα πάνω από 20 δικάσιμους μέχρι και τον Μάρτιο.

Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρείται η κατάθεση της ιατροδικαστή, το πόρισμα της οποίας ανέφερε ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από συνδυασμό τραυμάτων από αιχμηρά αντικείμενα στο σώμα του και χτυπήματα στο κεφάλι.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση, με οπαδικά κίνητρα, έγινε τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, επί της οδού Θεοδώρου Γαζή, στη Θεσσαλονίκη.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024