Πειραιάς: Κοντέινερ με μπανάνες «έκρυβε» 120 κιλά κοκαΐνη – Πάνω από €5 εκατ. η αξία των ναρκωτικών
Η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε μετά από έλεγχο της ΑΑΔΕ
Ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μετά από έλεγχο, εντόπισαν και κατέσχεσαν 119 κιλά ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, οι τελωνειακοί υπάλληλοι του Τμήματος Δίωξης Λαθρεμπορίου του Γ΄ Τελωνείου Εισαγωγής Πειραιά, μετά από ανάλυση κινδύνου, επέλεξαν για έλεγχο εμπορευματοκιβώτιο από το Εκουαδόρ με τελικό προορισμό τον Πειραιά και δηλωμένο περιεχόμενο μπανάνες, λόγω αυξημένης πιθανότητας μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.
Πώς εντοπίστηκαν
Κατά τον έλεγχο του εμπορευματοκιβωτίου με ακτίνες X-RAY εντοπίστηκε στον εσωτερικό χώρο του ψυγείου, εντός του τοιχώματος του μονωτικού υλικού της οροφής, ένδειξη πιθανής ύπαρξης οργανικού υλικού.
Ακολούθησε φυσικός έλεγχος από τους ελεγκτές του Γ΄ Τελωνείου, με τη συνδρομή σκύλου ανιχνευτή ναρκωτικών και αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής.
Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από το Γ’ Τελωνείο Εισαγωγής Πειραιά, εκατόν έξι (106) συσκευασίες που περιείχαν ναρκωτική ουσία, μεικτού βάρους περίπου εκατόν δεκαεννέα χιλιάδων και πεντακοσίων γραμμαρίων (119.500gr).
Η αξία της ποσότητας ναρκωτικών που κατασχέθηκε ανέρχεται στο ποσό των 5.019.000 ευρώ.
Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και η προανάκριση διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία.
- Κρίσιμη ευρωπαϊκή ρεβάνς: Ο Ολυμπιακός κοντράρεται με την Καρλοβάρσκο στο «Μ. Μερκούρη»
- Όσο οι Ευρωπαίοι μιλάνε στο Νταβός, ο Τραμπ αποσύρει στρατεύματα από το ΝΑΤΟ
- Hellenic Train: Ακυρώνονται τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Άγιος Ανδρέας – Ρίο λόγω πτώσης δέντρου
- Ολυμπιακός: «Τρέλα» για τον τελικό με τον Άγιαξ – Χιλιάδες αιτήσεις για εισιτήριο
- Ένας χορευτής του Μπαλέτου της Νέας Υόρκης άλλαξε μια ιστορία 100 ετών στις πουέντ
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα στον Κηφισό – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα



