Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Γουόκαπ «τρελαίνει» κόσμο και οδηγεί τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Γουόκαπ «τρελαίνει» κόσμο και οδηγεί τον Ολυμπιακό (vids)

Ο Τόμας Γουόκαπ πραγματοποίησε career high με τη φανέλα του Ολυμπιακού σε ένα από τα δυσκολότερα ματς της σεζόν και «έδειξε» τον δρόμο για το Κάουνας, για μία ομάδα που δείχνει να μην έχει ταβάνι φέτος!

Τέτοιες νίκες, όπως αυτή που πήρε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, είναι που μπορούν να… καθορίσουν την πορεία μιας ολόκληρης σεζόν. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, παίζοντας άμυνα που… έτρωγε σίδερα, ισοπέδωσε την ισπανική ομάδα (των αρκετών απουσιών) με 73-60, σε μία ακόμη απολαυστική παράσταση στο κατάμεστο ΣΕΦ και μοιράζεται πλέον την κορυφή της Euroleague μαζί με τη «Βασίλισσα», τη Φενέρ και την Μπαρτσελόνα στο 13-7.

Οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν ολοκληρωτικό μπάσκετ, άλλη μια φορά, καθοδηγούμενο από ένα «φαινόμενο» της προπονητικής. Έτσι χαρακτήρισε τον Μπαρτζώκα ο Τσους Ματέο, με την ελληνική ομάδα να πηγαίνει… τρένο φέτος και οι Πειραιώτες δείχνουν να μην έχουν… ταβάνι στην απόδοσή τους.

Ο Σάσα Βεζένκοφ ανακηρύχθηκε MVP της αναμέτρησης, μετρώντας συνολικά 15 πόντους, 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 2 μπλοκ, οι Κώστας Σλούκας, Σακίλ ΜακΚίσικ και Ταρίκ Μπλακ έκαναν τρομερή δουλειά, αλλά πρωταγωνιστής για άλλη μια φορά ήταν ο Τόμας Γουόκαπ!

Ένα φαινόμενο κι ένα απαραίτητο σερί

Ο Αμερικανός γκαρντ πραγματοποίησε season high σε πόντους από το ημίχρονο (!) και τελείωσε το ματς με career high με την «ερυθρόλευκη» φανέλα! Οι 18 πόντοι είναι οι περισσότεροι που έχει πετύχει ως παίκτης του Ολυμπιακού (ξεπέρασε τους 17π. του περσινού Game 5 με τη Μονακό), ενώ η κορυφαία επίδοση της καριέρας του είναι οι 19 πόντοι το 2019 με τη φανέλα της Ζαλγκίρις ξανά κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης! Με λίγα λόγια, όποτε ο Γουόκαπ βρίσκει μπροστά του τα λευκά της «Βασίλισσας»… αφηνιάζει!

Στους υπόλοιπους τομείς, το «ρομπότ» του Θρύλου ήταν και πάλι χρήσιμο παντού. 2 ασίστ, 2 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη, ενώ είχε συνολικά 7/11 σουτ (3/5 τρίποντα) και 13 στο σύστημα αξιολόγησης. Ο «εξολοθρευτής» μπορεί να μην βγήκε MVP, λόγω του ότι ο Βεζένκοφ είχε καλύτερο PIR, αλλά ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής.

«Λίρα εκατό» για μία ακόμη βραδιά, για έναν Ολυμπιακό που έχει ανάγκη αυτές τις εμφανίσεις του Γουόκαπ αν θέλει να προκριθεί στο Final Four της Euroleague, σε μία από τις πιο ανταγωνιστικές χρονιές όλων των εποχών στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση!

Ο Γουόκαπ μπορεί να έχει κάνει step up από τα play off της περσινής σεζόν και μετά, όμως πλέον έχει καταφέρει να είναι ο πιο ολοκληρωμένος γκαρντ στην Ευρώπη (ίσως μαζί με τον Βασίλιε Μίσιτς).

Η προσφορά του σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού στον Ολυμπιακό είναι τεράστια, ειδικά στο πίσω μέρος του παρκέ και στη δημιουργία, ενώ είναι ο κορυφαίος «κλέφτης» της Euroleague και το «κομπιούτερ» που θέλει ο Μπαρτζώκας εντός των τεσσάρων γραμμών. Ωστόσο, ο Γουόκαπ στο κομβικό ματς με τη Ρεάλ έδειξε ότι έχει και το σκοράρισμα και μάλιστα το παραέχει, αφού ουσιαστικά εκείνος έκρινε την αναμέτρηση.

Ο Αμερικανός γκαρντ με την εμφάνισή του και τα ποσοστά του στην επίθεση και στο σουτ, είναι αυτός που δείχνει τον δρόμο για τον Ολυμπιακό να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου. Αφού αν σε κάτι υστερούσε -σε σχέση με τους υπόλοιπους τομείς- είναι αυτό…

Τα στατιστικά του Γουόκαπ τη φετινή σεζόν: 

Πηγή: to10.gr

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024