Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρωσία: Ασκήσεις αντιαεροπορικής άμυνας στην περιφέρεια της Μόσχας

Ρωσία: Ασκήσεις αντιαεροπορικής άμυνας στην περιφέρεια της Μόσχας

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις διεξήγαγαν ασκήσεις αντιαεροπορικής άμυνας στην περιφέρεια της Μόσχας και «επιθετικές επιχειρήσεις» στην περιφέρεια της Ζαπορίζια

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα πως διεξήγαγε ασκήσεις αντιαεροπορικής άμυνας στην περιφέρεια της Μόσχας για την προστασία των υποδομών της σε περίπτωση «αεροπορικών επιθέσεων», με φόντο τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Απόκρουση αεροπορικών επιθέσεων

«Ασκήσεις οργανώθηκαν στην περιφέρεια της Μόσχας, με το προσωπικό της ταξιαρχίας αντιαεροπορικών πυραύλων της δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας, για την απόκρουση αεροπορικών επιθέσεων εναντίον σημαντικών στρατιωτικών, βιομηχανικών και διοικητικών υποδομών», ανέφερε με ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι ρώσοι στρατιώτες που συμμετείχαν σ’ αυτά τα γυμνάσια εκπαιδεύτηκαν στη χρήση «αντιαεροπορικών πυραύλων S-300».

Συνολικά «συμμετείχαν περισσότεροι από 150 στρατιώτες και περισσότερα από 30 τεμάχια όπλων, στρατιωτικού εξοπλισμού και ειδικού εξοπλισμού», έγινε γνωστό από την ίδια πηγή, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί πότε έγιναν αυτά τα γυμνάσια.

Επιθετικές επιχειρήσεις στη Ζαπορίζια

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν εξάλλου σήμερα πως πραγματοποίησαν «επιθετικές επιχειρήσεις» στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, οι οποίες τους επέτρεψαν να καταλάβουν «πλεονεκτικές θέσεις».

«Προς την κατεύθυνση της Ζαπορίζια, έπειτα από επιθετικές επιχειρήσεις, οι μονάδες της ανατολικής στρατιωτικής περιφέρειας κατέλαβαν περισσότερο πλεονεκτικές θέσεις», υποστήριξε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σε ανακοίνωσή του, χωρίς να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024