Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νόρα Βαλσάμη: Ο έρωτας, ο γάμος με τον Ερρίκο Ανδρέου και το μεγάλο δράμα που βίωσαν

Νόρα Βαλσάμη: Ο έρωτας, ο γάμος με τον Ερρίκο Ανδρέου και το μεγάλο δράμα που βίωσαν

Οι δυσκολίες δεν τους λύγισαν...

Θλίψη έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό κόσμο ο θάνατος του Ερρίκου Ανδρέου. Ο γνωστός σκηνοθέτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ήταν ο σύζυγος της Νόρας Βαλσάμη και πατέρας του Κωνσταντίνου – Ερρίκου Τζούνιορ. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1966 σε ταινία της Φίνος Φιλμ. Εκείνη ήταν 20 και ανερχόμενη ηθοποιός και εκείνος 30 ετών και υποσχόμενος σκηνοθέτης. Από τότε δεν χωρίστηκαν ποτέ.

«Γνωριστήκαμε απ’ τον Φίνο, όταν σκηνοθέτησε με άλλο όνομα τα «Δυο πόδια σ’ ένα παπούτσι». Δεν του άρεσε το σενάριο και τότε έκανε το «Εκείνος κι εκείνη» με την Καρέζη. Αυτός κι αν ήτανε κουλτουριάρης! Διεύρυνε τις γνώσεις μου για τον κινηματογράφο, σαν να μορφώθηκα απ’ τον Ερρίκο», είχε δηλώσει σε συνέντευξή της η Νόρα Βαλσάμη.

Στις 18 Ιουνίου 1973 παντρεύτηκαν και έφτιαξαν μια πολύ όμορφη οικογένεια. Έζησαν κάτω από την ίδια στέγη μαζί 50 ολόκληρα χρόνια και απέκτησαν τον γιο τους, που σήμερα είναι 48 ετών.

Όσο καιρό ήταν ζευγάρι και δεν ανέβαιναν τα σκαλιά της εκκλησίας, η Νόρα Βαλσάμη δεχόταν συχνά από τους δημοσιογράφους την ερώτηση γιατί καθυστερεί ο γάμος τους και αν νιώθει έτοιμη να παντρευτεί. Τότε εκείνη αποκρινόταν:  «Νομίζετε ότι καθυστερεί; Γιατί απ’ όσο θυμάμαι, δεν ορίσαμε ποτέ μια ημερομηνία που να την αναβάλουμε. Νιώθω πιο έτοιμη από παλιότερα. Αλλά ποια η βιασύνη να παντρευτεί κανείς; Η πιο ωραία περίοδος είναι αυτή που ζούμε αρραβωνιασμένοι, δεν ξέρω πώς θα αισθάνομαι σαν σύζυγος».

Την περίοδο που ήταν έγκυος, είχε αναφέρει για το φύλο του μωρού: «Θέλω να βγει αγόρι. Λένε ότι τ’ αγόρια μοιάζουν στον πατέρα τους. Θέλω λοιπόν, να είναι αγόρι για να μοιάσει στον Ερρίκο. Τον αναγνωρίζω, όχι απλώς σαν καλύτερο από μένα, αλλά σαν τέλειο ισορροπημένο άνθρωπο. Πιστεύω πάρα πολύ στη δύναμή του».

Τα οικονομικά προβλήματα και το δάνειο

Πέντε χρόνια πριν, το 2018, έγινε γνωστό ότι η οικογένεια του Ερρίκου Ανδρέου βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού.

Συγκεκριμένα, το ζευγάρι είχε πάρει πριν χρόνια ένα μικρό δάνειο από την τράπεζα για την αγορά ενός στούντιο στα νότια προάστια, για τον γιο τους.

Ωστόσο, λόγω χρεών, ο Κωνσταντίνος – Ερρίκος Τζούνιορ κινδύνεψε να το χάσει και σώθηκε με διακανονισμό στο παρά πέντε.

«Δοξάζω τον Θεό γιατί σώσαμε το σπίτι του γιου μας. Έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση. Κάναμε έναν διακανονισμό και όλα είναι πλέον σε καλό δρόμο. Οι τράπεζες βγάζουν σε πλειστηριασμό, σαν στυγνοί τοκογλύφοι, σπίτια ανθρώπων οι οποίοι χρωστούν. Αυτό έκαναν και σε εμάς. Δεν με εκπλήσσει αυτό που συμβαίνει. Άκουγα ότι πετούσαν κόσμο από τα σπίτια του για 20.000 ευρώ και ήμουν κάπως προετοιμασμένος», είχε δηλώσει τότε η Νόρα Βαλσάμη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024