
Qatargate: Απίστευτο ότι προτάθηκε συμφωνία μεταμελημένου στον Παντσέρι – Ο πελάτης μου δεν χρηματίστηκε, λέει ο δικηγόρος του Ταραμπέλα
Το Qatargate συνεχίζει να απασχολεί την επικαιρότητα.
«Είναι απίστευτο το ότι προτάθηκε συμφωνία μεταμελημένου στον Παντσέρι – ο οποίος θεωρείται επικεφαλής της εγκληματικής αυτής οργάνωσης – χωρίς να έχουν τεθεί ποτέ σε αντιπαράθεση τα λεγόμενα του με όσα υποστηρίζει ο πελάτης μου», δήλωσε στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera o Μάξιμ Τόλερ, συνήγορος υπεράσπισης του Βέλγου ευρωβουλευτή Μαρκ Ταραμπέλα.
Ο δικηγόρος εκτιμά ότι «υπάρχει κίνδυνος σύλληψης του Ταραμπέλα», αλλά θεωρεί ότι «δεν υπάρχουν νομικές αιτίες για να συμβεί κάτι τέτοιο». «Αν γίνει, θα πρόκειται για φυλάκιση με στόχο να ασκηθεί πίεση για να καταρρεύσει», προσθέτει ο Τόλερ.
«Απογοητευμένος και προδομένος»
«Ο Ταραμπέλα αισθάνεται απογοητευμένος και προδομένος, λυπάται και για τις συνέπειες που η ιστορία αυτή έχει στην οικογένειά του. Αποκλείσθηκε από το κόμμα του, από την ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και υπέστη όλα αυτά χωρίς να έχει την δυνατότητα να υπερασπίσει τον εαυτό του», δηλώνει στην Corriere o δικηγόρος. «Είναι, όμως, πολύ μαχητικός, θέλει να αγωνιστεί», εξηγεί.
Ο Τόλερ αρνείται ότι ο πελάτης του έλαβε ποτέ το ποσό των 120.000 ευρώ από τον Ταραμπέλα και δηλώνει ότι «ο αρχηγός της εγκληματικής αυτής οργάνωσης πέτυχε την χαμηλότερη ποινή που προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις». Όσο για τον Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο δικηγόρος δηλώνει ότι «είπε πως υποπτευόταν τον Μαρκ Ταραμπέλα, αλλά ότι δεν ήταν ποτέ παρών σε φάση καταβολής χρημάτων από τον Παντσέρι».
Ο Μαξ Τόλερ υποστηρίζει επίσης στην ιταλική εφημερίδα ότι η αλλαγή στάσης του πελάτη του έναντι του Κατάρ δεν οφείλεται σε χρηματισμό, αλλά σε μια σειρά στοιχείων, όπως έκθεση του ΟΗΕ, ταξίδι που πραγματοποίησε ο ίδιος τον Φεβρουάριο του 2020 (όταν ζήτησε να επισκεφθεί ένα από τα στάδια του Μουντιάλ για να εξακριβώσει τις συνθήκες των εργαζομένων στα εργοτάξια), αλλά και έκθεση της ΜΚΟ Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch).
«Ο Μαρκ Ταραμπέλα δεν έλαβε δώρα και δεν πήγε στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, παρόλο που είναι φίλαθλος. Συνάντησε τον Καταριανό υπουργό Εργασίας αλ Μάρι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης στο Κατάρ, το 2021, με την αντιπροσωπεία Inter-Sport», τονίζει τέλος ο δικηγόρος.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Λαζόπουλος για Άδωνι Γεωργιάδη: «Πολύ κουραστικό να γλείφεις όλη μέρα είναι – Μας έχεις ζαλίσει»
- Χάντμπολ: Έλαμψε η Εθνική, νίκησε με ανατροπή (29-27) την Ολλανδία
- Βρετανία: Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης Στάρμερ και Στρίτινγκ για την ηγεσία των Εργατικών
- Super League: Η βαθμολογία των playoffs μετά την 5η αγωνιστική (pic)
- LIVE: Βαλένθια – Παναθηναϊκός
- Έτοιμη να καλέσει Τζαβέλλα-Δεμίρη η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής- Κατέθεσε σχετικό αίτημα και το ΠΑΣΟΚ

