Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Qatargate: Σε χάρτινες σακούλες τα «λαδώματα» του Παντσέρι

Qatargate: Σε χάρτινες σακούλες τα «λαδώματα» του Παντσέρι

Αποδέκτης των πληρωμών ανά δίμηνο ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα.

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την κατάθεση του Αντόνιο Παντσέρι, του «εγκεφάλου» πίσω από το Qatargate ο οποίος προχώρησε σε συμφωνία με τις βελγικές αρχές προκειμένου να ελαφρύνει τις ποινές σε βάρος του, όπως αποκαλύπτει η βελγική εφημερίδα Le Soir.

H συμφωνία πέντε σελίδων που υπέγραψαν ο Παντσέρι με τις βελγικές αρχές και στην οποία υπάρχει εκτεταμένη αναφορά στη δεύτερη από τις καταθέσεις που έδωσε ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής και με την οποία «καίει» τον Βέλγο ευρωβουλευτή, Μαρκ Ταραμπέλα.

«Αναζητούσαμε ευρωβουλευτές που ήταν πρόθυμοι να στηρίξουν συγκεκριμένες θέσεις υπέρ του Κατάρ. Σε αυτό το πλαίσιο άλλοτε εγώ, άλλοτε ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, άλλοτε μαζί ζητούσαμε από ευρωβουλευτές να παρουσιάσουν τις θέσεις αυτές» φέρεται να έχει πει αρχικά ο Παντσέρι.

Τα χρήματα που έλαβε ο Ταραμπέλα

Σύμφωνα με τον Αντόνιο Παντσέρι «ο Μαρκ Ταραμπέλα πληρώθηκε αρκετές φορές με το συνολικό ύψος των χρημάτων που έλαβε να είναι κάπου ανάμεσα στα 120.000 και τα 140.000 ευρώ. Τα χρήματα του δίνονταν σε μετρητά. Εγώ του τα έδωσα αρκετές φορές ενώ ορισμένες άλλες ήταν μαζί μου ο Τζόρτζι».

Συνεχίζοντας για τον Ταραμπέλα ο Παντσέρι φέρεται να έχει καταθέσει, επίσης, ότι «έδινα τα χρήματα στον Ταραμπέλα σε διαφορετικά σημεία. Τα χρήματα ήταν σε χάρτινες σακούλες. Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια. Η επαφή γινόταν κυρίως από μένα και ορισμένες φορές από τον Τζόρτζι. Κάθε φορά του δίναμε 20.000 ευρώ. Η κάθε πληρωμή γινόταν με διαφορά 2-3 μηνών και η τελευταία έγινε πριν από έξι μήνες».

Τα… δώρα

Ο Παντσέρι υποστηρίζει, τέλος, ότι ήταν ο ίδιος που πρότεινε τη συμφωνία αυτή με τον Ταραμπέλα: «Στη συνάντηση που είχαμε ο Ταραμπέλα, ο Τζιόρτζι και εγώ, εγώ τον ρώτησα αν συμφωνεί να υπερασπίζεται ορισμένες θέσεις και αν ήθελε δώρα, ανάμεσά τους και χρήματα».

Μπορεί αμφότεροι η πλευρά Παντσέρι και οι Βελγικές εισαγγελικές Αρχές να επιχαίρουν για την κατάληξη σε μια συμφωνία win-win, δεν συμβαίνει το ίδιο, ωστόσο, με τους υπόλοιπους φερόμενους ως εμπλεκόμενους στην υπόθεση, καθώς τα όσα θα καταμαρτυρήσει στο εξής ο επικεφαλής της ομάδας «λόμπινγκ» θα τεθούν μοιραία σε αντιπαραβολή με τις καταθέσεις τόσο των προσωρινά κρατούμενων για την υπόθεση, μεταξύ των οποίων και η Ευρωβουλευτής, Εύα Καϊλή, η οποία αύριο Πέμπτη αναμένεται να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να κριθεί αν θα παραταθεί εκ νέου η κράτησή της στις φυλάκες Χάρεν, όσο και όσων προσώπων θα υποδείξει ως εμπλεκόμενα στο εξής ο πρώην Ιταλός Ευρωβουλευτής, απαλλαγμένος από το άχθος της βαριάς ποινής, μετά την επίτευξη της συμφωνίας.

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024