Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από τον βουβό στον ομιλούντα κινηματογράφο... του ποδοσφαίρου

Από τον βουβό στον ομιλούντα κινηματογράφο… του ποδοσφαίρου

Οι Γάλλοι έρχονται να υλοποιήσουν μια ακόμη πρωτοπορία

Μιλούν οι ποδοσφαιριστές, μιλούν οι προπονητές, μιλούν οι παράγοντες. Μόνο οι διαιτητές συνεχίζουν να πρωταγωνιστούν στη «Μαρία της σιωπής». Είναι σωστό;

Οι Γάλλοι, παλαιόθεν πρωτοπόροι στην ανατροπή του αθλητικού κατεστημένου και μήτρα ιδεών νέων διοργανώσεων και βραβείων όπως τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα, το Κύπελλο Πρωταθλητριών και η Χρυσή Μπάλα, έρχονται ξανά να ταράξουν τα νερά.

Αποφάσισαν να καταργήσουν τον βουβό κινηματογράφο στη διαιτησία και να περάσουν στην εποχή του ομιλούντος.

Κάθε άλλο παρά εύκολο είναι το εγχείρημα. Οι διαιτητές αποτελούν εξ ορισμού τον αποδιοπομπαίο τράγο των αγώνων, που υπομένουν καρτερικά κάθε κριτική από κάθε άσχετο ή σχετικό. Είναι αυτοί που τους στήνουν στον τοίχο, όποια απόφαση κι αν πάρουν, αφού είναι σίγουρο πως θα ευνοηθεί μόνο μία ομάδα.

Φανταστείτε τώρα έναν διαιτητή που δέχεται τα πυρά ένθεν κακείθεν να έχει το δικαίωμα να βγει μπροστά στις κάμερες και να υπερασπιστεί τις αποφάσεις του. Οι αθλητικές εκπομπές της Κυριακής θα τελειώνουν τα ξημερώματα, ενώ κάθε λέξη τους θα γίνεται πρωτοσέλιδο στον Τύπο.

Η μετάβαση της διαιτησίας από τη βουβή στην ομιλούσα θα μοιάζει με την αντίστοιχη ιστορία του κινηματογράφου. Η πρώτη ταινία όπου το φιλοθέαμον κοινό άκουσε να μιλούν οι ηθοποιοί ήταν η «The Jazz Singer». Η φράση που ακούστηκε, «Περιμένετε ένα λεπτό! Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα», βγήκε από το στόμα του Αλ Τζόνσον, ήταν αυτοσχέδια και όπως αποδείχτηκε, προφητική.

Αν οι Γάλλοι καταφέρουν να υλοποιήσουν την ιδέα τους, τότε είναι βέβαιο πως τα λόγια του Τζόνσον θα βρουν νέους αποδέκτες.

Ο ισχυρός άνδρας της γαλλικής ομοσπονδίας Ερίκ Μποργκινί δεν είναι αφελής. Γνωρίζει τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε μία τέτοια απόφαση.

Για τον λόγο αυτόν πρώτα θα προετοιμάσει τους διαιτητές και μετά θα τους δώσει εντολή να βγουν μπροστά στις κάμερες. Ουσιαστικά θα τους εκπαιδεύσει για να αποφεύγουν τις κακοτοπιές αφού μία λέξη μπορεί να τινάξει στον αέρα την αξιοπιστία όχι μόνο ενός αγώνα αλλά και του πρωταθλήματος.

Κατά τη μετάβαση του κινηματογράφου από βουβό σε ομιλούντα πολλοί διάσημοι ηθοποιοί δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν και βρέθηκαν στο περιθώριο, ενώ νέα αστέρια ξεπετάχτηκαν. Δεν αποκλείεται να συμβεί κάτι αντίστοιχο και με τους διαιτητές.

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024