Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κολλέγιο Αθηνών: Ποια ήταν τα άτομα που προκάλεσαν την αναστάτωση - Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Κολλέγιο Αθηνών: Ποια ήταν τα άτομα που προκάλεσαν την αναστάτωση – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Σύμφωνα με την Αστυνομία δεν υπήρξε κάποιο επεισόδιο ούτε διάπραξη αδικημάτων

Λύθηκε το… μυστήριο με τα δύο άτομα που μπήκαν στο Κολλέγιο Αθηνών το μεσημέρι της Πέμπτης (19/1/2023) προκαλώντας συναγερμό στους υπευθύνους και μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας.

Τελικά όπως αποδείχθηκε πρόκειται για δύο μαθητές λυκείου της ίδιας περιοχής οι οποίοι μπήκαν στον περιβάλλοντα χώρο του Κολλεγίου προκειμένου να συναντήσουν δύο φίλους τους χωρίς να προκαλέσουν κάποιο επεισόδιο.

Μάλιστα για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση η Αστυνομία στην οποία επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «δεν προέκυψε η διάπραξη αδικημάτων και το σχετικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία».

Η αναστάτωση

Σύμφωνα πάντως με την ανακοίνωση του Κολλεγίου Αθηνών, η ενεργοποίηση του πρωτοκόλλου ασφαλείας του Ιδρύματος ενεργοποιήθηκε διότι όπως αναφέρεται «πληροφορηθήκαμε για την παρουσία δύο εξωσχολικών στο campus, που δεν μπήκαν με φυσιολογικό τρόπο από τις πύλες του Σχολείου. Κρίναμε ότι το περιστατικό ενδεχομένως ενείχε κίνδυνο για την ασφάλεια των μαθητριών και των μαθητών μας. Κατόπιν αυτού κινητοποιήσαμε όλον τον μηχανισμό ασφαλείας του Σχολείου και καλέσαμε την Αστυνομία…».

Στον χώρο του Κολλεγίου Έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που απέκλεισαν τις τρεις εισόδους του ενώ οι μαθητές και οι καθηγητές παρέμειναν στις αίθουσες.

Τελικά μετά από λίγη και αφού η αστυνομία ολοκλήρωσε τον έλεγχο ο συναγερμός έληξε.

Η νέα ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με διερεύνηση πληροφοριών που αναφέρθηκαν μεσημβρινές ώρες χθες (19-01-2023) στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης και αφορούσαν στην παρουσία εξωσχολικών ατόμων σε ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στην περιοχή του Ψυχικού, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Στο σημείο μετέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και σε συνεργασία με το προσωπικό του ιδρύματος ελέγχθησαν οι χώροι αυτού, χωρίς να διαπιστωθούν τα καταγγελόμενα.

Από την επακόλουθη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής προέκυψε ότι, πρωινές ώρες της 19-01-2023, δύο ανήλικοι ημεδαποί, μαθητές λυκείου της ίδιας περιοχής, εισήλθαν στον περιβάλλοντα χώρο του ανωτέρω ιδρύματος με σκοπό να συναντήσουν φίλους τους που φοιτούν σε αυτό, χωρίς ωστόσο να προκαλέσουν οποιοδήποτε επεισόδιο.

Κατόπιν των ανωτέρω δεν προέκυψε η διάπραξη αδικημάτων και το σχετικό προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία».

Sports in

Oλυμπιακός: Γητευτής ονείρων

Ο Ολυμπιακός του σήμερα είναι ικανός για τα πάντα. Οι δε ποδοσφαιριστές του αποφασισμένοι στον απόλυτο βαθμό, να τα δώσουν όλα. Γιατί πολύ απλά, θέλουν τα να νιώσουν όλα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024