Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μια Ferrari Roma με κινεζικό design

Μια Ferrari Roma με κινεζικό design

H Ferrari συμπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας της στην κινεζική αγορά και τιμά την επέτειο με μια ειδική έκδοση της Roma στην αισθητική και τoν εξοπλισμό της οποίας συνυπάρχει το ιταλικό και το κινεζικό design

H Ferrari άνοιξε την πρώτη της έκθεση στην Κίνα το 1993 κάτι που σημαίνει ότι συμπληρώνει πλέον αισίως 30 χρόνια παρουσίας της στην τοπική αγορά στην οποία μάλιστα είναι και ιδιαιτέρως δημοφιλής, αποφασίζοντας δικαίως να τιμήσει την περίσταση με μια ειδική one-off έκδοση της Roma την οποία υπογράφει το τμήμα ειδικών παραγγελιών της ιταλικής φίρμας, Tailor Made σε συνεργασία με τη διάσημη designer Jiang Qiong’er.

Με αυτό δεδομένο, η αισθητική και οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες που κοσμούν την ειδική έκδοση όπως εύκολα μπορεί να υποθέσει κανείς, εμπνέονται από την κινεζική παράδοση και πολιτισμό.

Υπό αυτό το σκεπτικό η κόκκινη απόχρωση που βάφει τις ρίγες που διατρέχουν το αμάξωμα με την ονομασία Rosso Magma Glossy αποτελεί το κόκκινο που συναντάμε πολύ συχνά στην κινεζική τέχνη και παράδοση. Αντιστοίχως ο σχεδιασμός για τις συγκεκριμένες ρίγες αν και παραπέμπουν στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, στην συγκεκριμένη περίπτωση εμπνέονται από το σχεδιασμό επίπλων και συγκεκριμένα μιας καρέκλας της δυναστείας των Μινγκ.

Στα χαρακτηριστικά που αναλαμβάνουν να υπογραμμίσουν την ιδιαιτερότητα της one-off έκδοσης περιλαμβάνονται, ανασχεδιασμένα κατώτερα πλευρικά τμήματα και άλλες λεπτομέρειες από ανθρακόνημα. Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει ωστόσο είναι το ειδικής κατασκευής κλείδι το περίβλημα του οποίου κατασκευάζεται από διάστικτη με χρυσό, κόκκινη λάκα μια τεχνική που έλκει την καταγωγή της από τα βάθη της κινεζικής παράδοσης και χαρίζει μια ιδιαίτερη υφή όσο και οπτικό αποτέλεσμα.

Από το εσωτερικό δεν λείπει και η απαραίτητη σήμανση η οποία στην προκειμένη περίπτωση είναι γραμμένη με ιδεογράμματα, αποτυπώνοντας τον αριθμό 30 και αποτελείται από χρυσό και νεφρίτη, δύο υλικά που αγαπούν οι Κινέζοι και συμβολίζουν την καλοτυχία και την καθαρότητα.

Η πιο ενδιαφέρουσα εξοπλιστική προσθήκη της έκδοσης είναι ένα kit αντικειμένων με την υπογραφή της Jiang Qiong’er, όλα τους βγαλμένα από τις τοπικές παραδόσεις και συνήθειες, κατασκευασμένα με τεχνικές που επιβιώνουν αιώνες από πολύτιμα και μη υλικά συνυφασμένα με την παράδοση στην χώρα του κόκκινου δράκου.

Αναλυτικότερα, το kit περιλαμβάνει τέσσερα αρωματικά χώρου με αρώματα εμπνευσμένα από τις τέσσερις εποχές σε δοχεία κατασκευασμένα από κρύσταλλο και με λεπτομέρειες από έβενο.  Συγκαταλέγεται επίσης ένα σετ προετοιμασίας τσαγιού με κόκκινο φινίρισμα λάκας, ένα πορσελάνινο σερβίτσιο τσαγιού με λεπτομέρειες από μπαμπού όπως τα παραδοσιακά κινεζικά αντίστοιχα σκεύη, μια ταμπακιέρα –οι Κινέζοι είναι από τους πλέον φανατικούς καπνιστές– από έβενο σε συνδυασμό με ένα σταχτοδοχείο που κατασκευάζεται από το είδος πέτρας που χρησιμοποιείτο και χρησιμοποιείται στην καλλιγραφία για την ανάμειξη της σινικής μελάνης, ένας μίνι χαρταετός από ρυζόχαρτο, ένα σετ από κασμιρένιες κουβέρτες και ένα κινεζικό σκάκι από αχάτη και δέρμα.  Τα παραπάνω φιλοξενούνται στους ειδικά διαμορφωμένους αποθηκευτικούς χώρους και στο πορτ μπαγκάζ της ειδικής έκδοσης.  

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024