Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Άλεκ Μπάλντουιν: Αντιμέτωπος με κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Άλεκ Μπάλντουιν: Αντιμέτωπος με κατηγορίες για ανθρωποκτονία εξ αμελείας

Ο Άλεκ Μπάλντουιν σκότωσε με το όπλο που κρατούσε τη Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», παγώνοντας το Χόλυγουντ

Αντιμέτωπος με τη Δικαιοσύνη βρίσκεται πλέον ο Άλεκ Μπάλντουιν για τον θανατηφόρο τραυματισμό της Χαλίνα Χάτσινς στα γυρίσματα της ταινίας «Rust». Σύμφωνα με την εισαγγελέα της Σάντα Φε, θα απαγγελθούν κατηγορίες εναντίον του ηθοποιού μέχρι το τέλος του μήνα.

«Ο ηθοποιός και παραγωγός Άλεκ Μπάλντουιν και η υπεύθυνη υπάλληλος για τα όπλα στην ταινία, Χάνα Γκουτιέρεζ – Ριντ θα κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Μετά από ενδελεχή εξέταση των αποδεικτικών στοιχείων, διαπίστωσα ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και όλοι αξίζουν δικαιοσύνη», είπε η εισαγγελέας.

Η Χάτσινς πυροβολήθηκε θανάσιμα στις 22 Οκτωβρίου 2021 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας στο ράντσο Bonanza Creek στο Νέο Μεξικό. Ο Mπάλντουιν έκανε πρόβα με ένα πιστόλι για μια σκηνή που διαδραματιζόταν μέσα σε μια εκκλησία, όταν το όπλο εκπυρσοκρότησε, σκοτώνοντας την και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη, Τζοέλ Σοόυζα.

Yπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη έκθεση του FBI, αναφέρεται ότι ο δημοφιλής ηθοποιός ήταν εκείνος που πάτησε τη σκανδάλη στο γεμάτο με αληθινές σφαίρες όπλο. Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News έδωσε στη δημοσιότητα την ιατροδικαστική έκθεση του FBI.

Σε αυτή, μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι το μοιραίο όπλο «δεν θα μπορούσε να πυροδοτηθεί αν κάποιος δεν τραβούσε τη σκανδάλη». Επίσης, σημειώνεται ότι εξετάστηκαν διάφορα σενάρια και δοκιμές τυχαίας εκπυρσοκρότησης ενός περιστρόφου .45 Colt caliber F.lli Pietta.

«Το FBI εξέτασε όλες τις πτυχές του δυστυχήματος και τονίζει πως, σε κάθε περίπτωση, το συγκεκριμένο είδος όπλου δεν πρόκειται να απελευθερώσει σφαίρα αν τυχαία κάποιος πειράζει τον «κόκορά» του, ακόμα και αν δεν λειτουργεί σωστά. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει απαραίτητα πως ο ηθοποιός μπορεί να έχει μπλεξίματα, διότι ο θάνατος της Χαλίνα Χάτσινς θεωρείται ατύχημα από τις Αρχές», ανέφερε το ABC.

Η συνέντευξη μετά το φονικό

Μιλώντας στον δημοσιογράφο Τζορτζ Στεφανόπουλο ο Άλεκ Μπάλντουιν αναφέρθηκε στο πώς εκπυρσοκρότησε το όπλο και τόνισε ότι δεν είχε ιδέα πώς μια αληθινή σφαίρα έφτασε στο πλατό της ταινίας.

«Ποτέ δεν θα έστρεφα το όπλο σε κανέναν και δεν θα πατούσα τη σκανδάλη, ποτέ» είπε και πρόσθεσε: «Κάποιος έβαλε μια πραγματική σφαίρα σε ένα όπλο, μια σφαίρα που δεν έπρεπε καν να υπήρχε εκεί».

«Κρατάω το όπλο εκεί που μου είπε να το κρατήσω, στοχεύοντας ακριβώς κάτω από τη μασχάλη της», ανέφερε για την πρόβα με τη Χάτσινς και περιέγραψε την τοποθέτηση του όπλου για τις δοκιμές της κάμερας ως «ένα εντελώς τυχαίο πλάνο που μπορεί να μην υπήρχε καν στην ταινία. Παίρνω το όπλο, το οπλίζω, δεν πρόκειται να πατήσω τη σκανδάλη, αφήνω τον κόκορα και το όπλο εκπυρσοκροτεί».

Sports in

Σε ποια διοργάνωση θα παίξει ο Ολυμπιακός αν κάνει το double;

Τι θα συμβεί σε αυτό το πρωτοφανές σενάριο; Που θ’ αγωνιστεί ο Ολυμπιακός; Στο Champions League ή στο Europa League;

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024