Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αναπτύσσει υποδομές που θα αναβαθμίσουν τον ρόλο της ως ενεργειακού κόμβου στη νότια Ευρώπη

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα αναπτύσσει υποδομές που θα αναβαθμίσουν τον ρόλο της ως ενεργειακού κόμβου στη νότια Ευρώπη

Συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Intel και την πρόεδρο της Μολδαβίας στο Νταβός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το απόγευμα συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας Intel, Patrick Gelsinger, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.

Εξαιρετική δουλειά

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Gelsinger συζητήθηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα και οι δυνατότητες συνεργασίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel συνεχάρη τον πρωθυπουργό για τις επιδόσεις της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια. «Κάνατε εξαιρετική δουλειά, σε δύσκολες συνθήκες», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την πρόεδρο της Μολδαβίας Maia Sandu. Εξετάστηκαν οι προκλήσεις που απορρέουν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και την εργαλειοποίηση των εξαγωγών φυσικού αερίου από τη Μόσχα.

Πυλώνας

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα επενδύει στην ανάπτυξη υποδομών που θα αναβαθμίσουν περαιτέρω τον ρόλο της ως κόμβου για την εισροή ενέργειας στη νότια Ευρώπη αλλά και ως πυλώνα για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και τον απρόσκοπτο εφοδιασμό της ευρύτερης περιοχής, περιλαμβανομένης της Μολδαβίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη την κα Sandu για το γεγονός ότι η Μολδαβία έχει αναλάβει τη διοργάνωση της επόμενης συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και εξέφρασε τη στήριξή του για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Ο Πρωθυπουργός είχε επίσης σύντομη συνάντηση με τον Klaus Schwab, ιδρυτή και Εκτελεστικό Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024