Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νταβός: Συναντήσεις Μητσοτάκη με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες

Νταβός: Συναντήσεις Μητσοτάκη με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες

Η ατζέντα των συνομιλιών του πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε σήμερα συναντήσεις με κορυφαίους επιχειρηματικούς παράγοντες, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας.

Ενεργές πολιτικές απασχόλησης

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Coursera, Jeff Maggioncalda, με τον οποίο συζητήθηκε η σημασία της κατάρτισης και της επανεκπαίδευσης, καθώς η εξέλιξη της τεχνολογίας αλλάζει την αγορά εργασίας.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα έχει υιοθετήσει ενεργές πολιτικές απασχόλησης, δίνοντας έμφαση στην απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων, στην έγκυρη πιστοποίηση, στην ανάπτυξη της τεχνικής εκπαίδευσης και στην καλύτερη σύνδεση της παιδείας με την αγορά. Σημειώθηκε επίσης η επιτυχημένη συνεργασία της Coursera με την Ελλάδα, καθώς στο παρελθόν προσέφερε προγράμματα κατάρτισης ανέργων δωρεάν, σε συνεργασία με τη ΔΥΠΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ακόμη συνομιλίες με τον Jeffrey Jaensubhakij, υπεύθυνο επενδύσεων (Chief Investment Officer) του ομίλου GIC της Σιγκαπούρης, με τον οποίο συζήτησε την πορεία και τις εξαιρετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της σταθερής σύσφιξης των διμερών ανταλλαγών, καθώς ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον ομόλογό του της Σιγκαπούρης τον Δεκέμβριο, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ – ASEAN, ενώ ο όμιλος GIC έχει συνομολογήσει στην Ελλάδα τη μεγαλύτερη επενδυτική συμφωνία στην ευρωπαϊκή ξενοδοχειακή αγορά στην περίοδο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Συστήματα δημόσιας υγείας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της AstraZeneca, Leif Johansson, με τον οποίο συνομίλησε για τη σημασία των συστημάτων δημόσιας υγείας, η οποία αναδείχθηκε ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, για τις δυνατότητες έγκαιρης διάγνωσης ασθενειών που θα προσφέρουν στο κοντινό μέλλον οι νέες τεχνολογίες και για την πολιτική δωρεάν προληπτικών εξετάσεων, όπως το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», που υλοποιεί πλέον η Ελλάδα.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε ακόμα με τους Διευθύνοντες Συμβούλους της Allianz, Oliver Bäte και της The Coca-Cola Company, James Quincey, με τους οποίους εξετάστηκαν οι δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια οικονομία εν μέσω της ενεργειακής και πληθωριστικής κρίσης.

Νέες τεχνολογίες

Στο περιθώριο των εργασιών του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ ο Πρωθυπουργός έλαβε μέρος σε συζήτηση που διοργάνωσε η πρωτοβουλία «The Tomorrow Partnership» του Ινστιτούτου Τόνι Μπλερ, η οποία εστιάζει στην αξιοποίηση νέων τεχνολογιών και της ψηφιοποίησης για την επίλυση μεγάλων προκλήσεων για τη δημόσια πολιτική, όπως η ενίσχυση της δημόσιας υγείας και η ισότιμη πρόσβαση στη σύγχρονη εκπαίδευση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τις επιτυχίες της Ελλάδας στην ψηφιοποίηση λειτουργιών του κράτους και υπηρεσιών προς τους πολίτες, ενώ είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με στελέχη εταιρειών ανάπτυξης λογισμικού και τεχνολογίας.

Sports in

Έτοιμος (και) για το Διηπειρωτικό ο Ολυμπιακός!

Αν η Κ19 των «ερυθρολεύκων» κατακτήσει του Τσάμπιονς Λιγκ Νέων θα παίξει στον τελικό του Ιντερκοντινεντάλ κόντρα στη Φλαμένγκο για το Παγκόσμιο Στέμμα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024