Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κινηματογράφος: Τι θα δούμε από σήμερα στη μεγάλη οθόνη

Κινηματογράφος: Τι θα δούμε από σήμερα στη μεγάλη οθόνη

Μυστήριο, δράμα, συγκίνηση, περιπέτεια αλλά και ώρες αγωνίας υπόσχεται η νέα κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά σήμερα.

Κινηματογράφος για όλη την οικογένεια, με ταινίες από την Ελλάδα μέχρι το μακρινό Ιράν.

Πίσω από τις θυμωνιές

Σε σκηνοθεσία της πολλά υποσχόμενης πρωτοεμφανιζόμενης σκηνοθέτιδας Ασημίνας Προέδρου, έκανε πρεμιέρα στο 63οΔιεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στις 11 Νοέμβρη 2022, και κέρδισε έξι σημαντικά βραβεία. Στη συνέχεια άνοιξε τα φτερά της και πήρε μέρος στο 53ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ινδίας (IFFI Goa) όπου κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας πρωτοεμφανιζόμενου/ης σκηνοθέτη/ιδας.

Πρωταγωνιστούν: Στάθης Σταμουλακάτος, Λένα Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα, Χρήστος Κοντογεώργης, Ντίνα Μιχαηλίδου και ο Πασχάλης Τσαρούχας

Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος ενός παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, αρχίζει να μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής. Η γυναίκα του, νοικοκυρά και εκκλησάρισσα του χωριού, αναζητά τον πραγματικό Λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα στο καταπιεστικό περιβάλλον στον οποίο ζει. Μέχρι που ένα τραγικό γεγονός θα αλλάξει τις ισορροπίες και θα φέρει τους τρεις ήρωες μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα και αδυναμίες, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεών του.

Ιερή Αράχνη

Πρωταγωνιστούν: Ζαρ Αμίρ-Εμπραχίμι, Μεχντί Μπαζεστάνι, Αράς Αστιάνι, Φορουζάν Τζαμσιντνετζάντ

Στην ιρανική πόλη Μασχάντ ένας θρήσκος οικογενειάρχης σκοτώνει πόρνες «για να καθαρίσουν οι δρόμοι της ιερής πόλης από την αμαρτία». Μια έμπειρη δημοσιογράφος φτάνει από την Τεχεράνη στην Μασχάντ για να καλύψει την υπόθεση αλλά συναντά καχυποψία και εχθρική συμπεριφορά λόγω του φύλου της.

Βαβυλώνα (Babylon)

Δράμα εποχής αμερικανικής παραγωγής 2022

Σκηνοθεσία: Ντάμιεν Σαζέλ

Πρωταγωνιστούν: Μπραντ Πιτ, Μάργκο Ρόμπι, Ντιέγκο Κάλβα, Τόμπι Μαγκουάιρ

Λος Άντζελες, δεκαετία του 1920. Το Χόλιγουντ αρχίζει να γιγαντώνεται και να αποκτά τη φήμη της Γης της Επαγγελίας για όλους τους απόκληρους της αμερικανικής ηπείρου. Ανάμεσα τους, η πάμφτωχη πλην καταφερτζού Νέλι ΛαΡόι και ο μεξικανός μετανάστης Μάνι, που θα μπορέσουν να γίνουν γρανάζια στον τροχό της ανερχόμενης βιομηχανίας του θεάματος.

Η Κυριακή της μητέρας (Mothering Sunday)

Δραματική βρετανικής παραγωγής 2021

Σκηνοθεσία: Εβα Χάσον

Πρωταγωνιστούν: Οντέσα Γιανγκ, Γκλέντα Τζάκσον, Τζος Ο’ Κόνορ, Ολίβια Κόλμαν, Κόλιν Φερθ

Αγγλία, 1924. Η Τζέιν, νεαρή καμαριέρα σε αρχοντική έπαυλη, παίρνει ρεπό με σκοπό να συναντήσει τον μυστικό εραστή της, στη διάρκεια μιας ημέρας που θα έχει απρόσμενη κατάληξη.

Άλις αγάπη μου

Ψυχολογικό θρίλερ αμερικανικής παραγωγής 2023

Σκηνοθεσία: Μέρι Νάι Πρωταγωνιστούν: Ανα Κέντρικ, Κανιεχίτο Χορν, Τσάρλι Κάρικ

Η Άλις φεύγει για μια βδομάδα διακοπές με τις δύο κολλητές της κρυφά από τον καταπιεστικό φίλο της.

Η Μικρή Πυροσβέστης

Για όλα τα κορίτσια που κάποτε ονειρεύτηκαν να γίνουν πυροσβέστες. Η ταινία θα προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Σκηνοθεσία: Θίοντορ Τι, Λοράν Ζεϊτούν

Οι φωνές: Γιώτα Μηλίτση, Βασίλη Μήλιου, Ανδρέα Ευαγγελάτου, Δημήτρη Παπαδάτου, Γιώργου Σκουφή, Αννα Σταματίου, Λένα Μαραβέα, Αρης Πλασκασοβίτη

Από μικρό παιδί η Τζόρτζια Νόλαν είχε μόνο ένα όνειρο: να γίνει πυροσβέστης όπως ο πατέρας της. Δυστυχώς για εκείνη, στη Νέα Υόρκη του 1932, δεν επιτρεπόταν στις γυναίκες να ακολουθήσουν τέτοια επαγγέλματα. Οταν όμως οι πυροσβέστες της πόλης εξαφανίζονται μυστηριωδώς ένας προς ένα σε μια μεγάλη φωτιά που κατακαίει το Θέατρο Μπρόντγουεϊ, μια χρυσή ευκαιρία παρουσιάζεται για την Τζόρτζια. Υποδύεται τον «Τζο», έναν αμήχανο νεαρό και γίνεται μέλος της ομάδας πυροσβεστών που συγκαλείται εκτάκτως για να σταματήσει τον εμπρηστή. Η Τζόρτζια πρέπει να διατηρήσει κρυμμένη την αληθινή της ταυτότητα, ειδικά όταν ο πατέρας της αναλαμβάνει να ηγηθεί αυτής της έρευνας.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024