Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ξανά στους δρόμους οι ηθοποιοί για την υποβάθμιση των πτυχίων τους

Ξανά στους δρόμους οι ηθοποιοί για την υποβάθμιση των πτυχίων τους

Οι ηθοποιοί ζητούν την άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Tη δεύτερη κινητοποίησή τους πραγματοποίησαν σήμερα οι Έλληνες ηθοποιοί για το θέμα της υποβάθμισης των πτυχίων τους, βάσει Προεδρικού Διατάγματος.

Τη νέα διαμαρτυρία των καλλιτεχνών είχε εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), με τρίωρη στάση εργασίας, από τις 11:30 ως τις 14:30, συγκέντρωση στο υπουργείο Πολιτισμού στις 12:00 και πορεία διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μετά το πρόσφατο Προεδρικό Διάταγμα, που εξισώνει τα πτυχία τους με αυτά των απολυτηρίων Λυκείου, οι καλλιτέχνες έχουν ξεκινήσει τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικώντας συνάντηση με την υπουργό Παιδείας.

Τρία είναι τα βασικά τους αιτήματα:

  • Η άμεση απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος για τις ειδικότητες των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στην Τέχνη και τον Πολιτισμό.
  • Επαναφορά των επαγγελμάτων τους στο καθεστώς ΤΕ για όλους (ή ΠΕ για όσους κλάδους ίσχυε).
  • Ίδρυση Δημόσιας Τριτοβάθμιας Ανώτατης Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης και ενιαίας δημόσιας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες.

«Δεν μας δέχθηκαν Κεραμέως – Συρίγος»

«Δυστυχώς, το αίτημά μας για συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, κυρία Νίκη Κεραμέως ή με τον υφυπουργό, κ. Άγγελο Συρίγο, δεν έχει γίνει ακόμα αποδεκτό, παρόλο που το ζητάμε εδώ και μέρες», επισημαίνει η ΠΟΘΑ στην ανακοίνωσή της.

Και τονίζει: «Η κυβέρνηση δεν συνομιλεί με τους εκπροσώπους των καλλιτεχνικών σωματείων, ούτε έχει προτείνει μέχρι στιγμής κάποια λύση.

»Συνομιλεί, όμως, με τα ΜΜΕ, στα οποία δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι δεν αλλάζει τίποτα με το νέο προσοντολόγιο, προσπαθώντας να υποτιμήσει τον αγώνα μας.

»Δεν μας εξηγεί, βέβαια, γιατί αρνείται πεισματικά να αποσύρει τις ειδικότητές μας από το ΠΔ, αφού ο στόχος της είναι να μην αλλάξει τίποτα, κάτι που υπόσχεται να γίνει μελλοντικά με διευκρινιστικές εγκυκλίους».

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) και η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), με απόφαση των Διοικητικών τους Συμβουλίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΘΑ

Υπενθυμίζεται πως, λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλες αντίστοιχες δράσεις.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024