Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία: Μηδενικές μεταναστευτικές ροές στη θάλασσα της Μάγχης εδώ και 2 εβδομάδες

Βρετανία: Μηδενικές μεταναστευτικές ροές στη θάλασσα της Μάγχης εδώ και 2 εβδομάδες

«Ρεκόρ» μηδενικών μεταναστευτικών ροών σημειώθηκε στη θάλασσα της Μάγχης, με αξιωματούχους της βρετανικής κυβέρνησης να επισημαίνουν ωστόσο ότι πρόκειται για εποχικό φαινόμενο.

Μηδενικές είναι εδώ και δύο εβδομάδες οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στη θάλασσα της Μάγχης (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters), το μεγαλύτερο διάστημα χωρίς νέες αφίξεις στη Βρετανία από τον περασμένο Απρίλιο.

Από τις 2 Ιανουαρίου

Το βρετανικό υπουργείο Αμυνας δεν έχει καταγράψει δια θαλάσσης άφιξη παράτυπων μεταναστών από τις 2 Ιανουαρίου, όταν 44 άνθρωποι διέπλευσαν τη Μάγχη για να φθάσουν στη Βρετανία.

Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 13 ημέρες με μηδενικές μεταναστευτικές ροές (29 Μαρτίου-10 Απριλίου 2022). Το αμέσως προηγούμενο ήταν 11 ημέρες (15-25 Νοεμβρίου 2022).

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν επισημάνει πάντως ότι η οποιαδήποτε μείωση των μεταναστευτικών ροών τον χειμώνα είναι απλώς εποχικό φαινόμενο, εκτιμώντας ότι από την άνοιξη θα αυξηθούν εκ νέου.

Κρούσματα διφθερίτιδας

Σύμφωνα με άλλη έκθεση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας, στην Αγγλία έχουν αναφερθεί 73 κρούσματα διφθερίτιδας μεταξύ αιτούντων άσυλο.

Ωστόσο, κανένα νέο κρούσμα δεν έχει αναφερθεί από την αρχή της χρονιάς, σύμφωνα με στοιχεία του βρετανικού οργανισμού για την ασφάλεια της δημόσιας υγείας (UKHSA) μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Οι αιτούντες άσυλο που έχουν εκδηλώσει συμπτώματα της εξαιρετικά μεταδοτικής νόσου τίθενται σε καραντίνα, εν μέσω της αύξησης του αριθμού των μολύνσεων μεταξύ των παράτυπων μεταναστών στη Βρετανία.

Οι βρετανικές υγειονομικές αρχές εξακολουθούν πάντως να εμφανίζονται καθησυχαστικοί, υπογραμμίζοντας πως ο κίνδυνος εξάπλωσης των κρουσμάτων διφθερίτιδας στην κοινότητα παραμένει πολύ χαμηλός.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024