Υπογράφηκε σύμφωνο συνεργασίας για την υποστήριξη του Γεωλογικού Μουσείου Απειράνθου
Στόχος του συμφώνου συνεργασίας είναι η ανάπτυξη και υποστήριξη του Γεωλογικού Μουσείου Απειράνθου και η ανάδειξη της γεωλογικής και μεταλλευτικής κληρονομιάς της Νάξου.
Ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και η Εθνική Αρχή Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών σύναψαν Σύμφωνο Συνεργασίας για την υποστήριξη του Γεωλογικού Μουσείου Απειράνθου.
Το Σύμφωνο Συνεργασίας υπεγράφη από τον Δήμαρχο Δημήτρη Λιανό και τον Γενικό Διευθυντή της ΕΑΓΜΕ Διονύση Γκούτη, παρουσία της Καθηγήτριας στο Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ Νίκης Ευελπίδου και του αν. Γενικού Διευθυντή Οικονομικών της ΕΑΓΜΕ Κώστα Ζώμπου, στο πλαίσιο εκδήλωσης με θέμα «Νέες προοπτικές για το Γεωλογικό Μουσείο Απειράνθου».
Στόχος του συμφώνου Συνεργασίας είναι η ανάπτυξη και υποστήριξη του Γεωλογικού Μουσείου Απειράνθου και η ανάδειξη της γεωλογικής και μεταλλευτικής κληρονομιάς της Νάξου, με την επιστημονική και συμβουλευτική υποστήριξη της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών, στο πλαίσιο των επιστημονικών και ερευνητικών αρμοδιοτήτων της, σε μουσειολογικά, μουσειογραφικά και εκπαιδευτικά θέματα και προγράμματα. Η συνεργασία των δύο μερών δύναται να καταστεί από κοινού επωφελής, καθώς θα προωθήσει και υποστηρίξει κοινές δράσεις.
Την επιστημονική ευθύνη του Γεωλογικού Μουσείου Απειράνθου έχει αναλάβει από τον Ιούλιο του 2022, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Καθ. Νίκη Ευελπίδου, η οποία είναι παράλληλα Υπεύθυνη Επιστημονικής Τεκμηρίωσης και Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Εθνικού Γεωλογικού Μουσείου της ΕΑΓΜΕ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ο Δήμαρχος παρουσίασε το Σύμφωνο Συνεργασίας των δύο μερών, ενώ η Νίκη Ευελπίδου μίλησε για τη γεωλογία της Νάξου. Παράλληλα, προβλήθηκε ντοκιμαντέρ από τα σμυριδωρυχεία Νάξου με βίντεο εικονικής πραγματικότητας – 360*, το οποίο δημιουργήθηκε για το Εθνικό Γεωλογικό Μουσείο της ΕΑΓΜΕ και, χάρη στη συνεργασία αυτή, θα είναι στη διάθεση και των επισκεπτών του Γεωλογικού Μουσείου Απειράνθου. Όσοι παραβρέθηκαν στη συνάντηση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τρισδιάστατη εικονική περιήγηση στα ορυχεία μέσα από γυαλιά 3D Εικονικής Πραγματικότητας.
- Ιράν: Και η Σαουδική Αραβία εξαπέλυσε επιθέσεις τον Μάρτιο κατά της Ισλαμικής Δημοκρατίας
- Νότια Αφρική: Απομακρύνονται εσπευσμένα 300 υπήκοοι Γκάνας έπειτα από επεισόδια ξενοφοβικής βίας
- Ισημερινός: Δολοφόνησαν γυναίκα δικαστή – Είχε δεχτεί απειλές
- Λίβανος: 13 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα – Αναμεσά τους παιδί, γυναίκα και 2 διασώστες
- ΗΠΑ – Τουρκία: Αμερικανοί βουλευτές ζητούν εξηγήσεις για την πιθανή επαναπροσέγγιση στο θέμα των F-35
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Γιατί;
- Eurovision 2026: Ξεσήκωσε το κοινό ο Akylas και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου
- Βρετανία: Ο Στάρμερ προς το παρόν διασώθηκε – Αλλά η εξουσία του είναι επισφαλής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 13.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-mohammed-abubakr-201794886-16834998-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442