Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Twitter: Πάνω από 500 διαφημιζόμενοι εγκατέλειψαν την πλατφόρμα μετά την εξαγορά από Μασκ

Twitter: Πάνω από 500 διαφημιζόμενοι εγκατέλειψαν την πλατφόρμα μετά την εξαγορά από Μασκ

Μείωση 40% των διαφημιστικών εσόδων σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2022

Ξεπερνούν τους 500 οι μέχρι πρότινος διαφημιζόμενοι στο Twitter που εγκατέλειψαν την πλατφόρμα μετά την εξαγορά της από τον Έλον Μασκ.

Αυτό ανέφερε την Τετάρτη ο τεχνολογικός ενημερωτικός ιστότοπος The Information, επικαλούμενος άτομο που γνωρίζει τις διαφημιστικές δραστηριότητες του Twitter.

Μείωση εσόδων

Τα ημερήσια έσοδα της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης στις 17 Ιανουαρίου ήταν 40% χαμηλότερα από την ίδια ημέρα πριν από ένα χρόνο, αναφέρεται στην ίδια έκθεση.

Η πτώση των εσόδων της εταιρείας αναφέρθηκε για πρώτη φορά από το τεχνολογικό ενημερωτικό δελτίο Platformer την Τρίτη.

Χάος

Από όταν το Twitter πέρασε στα χέρια του Μασκ, τον περασμένο Οκτώβριο, πολλές εταιρείες που διαφημίζονταν στην πλατφόρμα αποχώρησαν σε απάντηση στις κινήσεις του δισεκατομμυριούχου, ο οποίος άμεσα απέλυσε χιλιάδες υπαλλήλους και καθιέρωσε τη δυνατότητα κατοχής επιβεβαιωμένων λογαριασμών μέσω πληρωμής, κίνηση που έφερε χάος στην πλατφόρμα καθώς δημιουργήθηκαν χιλιάδες ψεύτικοι «επιβεβαιωμένοι» λογαριασμοί, κάποιοι εκ των οποίων υποτίθεται πως αντιπροσώπευαν κορυφαίες εταιρείες.

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης αναθεώρησε πρόσφατα την απαγόρευση του 2019 για τις πολιτικές διαφημίσεις, δηλώνοντας πως θα ευθυγραμμίσει τη διαφημιστική της πολιτική με την τηλεόραση και άλλα μέσα ενημέρωσης.

Πώληση ονομάτων λογαριασμών;

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τους New York Times σε μία προσπάθεια να αυξήσει τα έσοδά του το Twitter εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης ονομάτων λογαριασμών μέσω ψηφιακών δημοπρασιών.

Όπως ανέφεραν στις 11 Ιανουαρίου οι NYT, οι τεχνικοί της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης συζητούν το ζήτημα από τον Δεκέμβριο, με ορισμένους μηχανικούς να προτείνουν τη διεξαγωγή διαδικτυακών δημοπρασιών όπου οι χρήστες μπορούν να υποβάλουν προσφορές για ονόματα χρηστών.

Παραμένει ασαφές εάν αν το σχέδιο αυτό θα εφαρμοστεί και αν θα αφορά όλα τα ονόματα λογαριασμών ή μόνο μια συγκεκριμένη κατηγορία, ανέφεραν δύο πηγές στους NYT.

Διαγραφή λογαριασμών από τον Μασκ

Τον περασμένο μήνα ο Μασκ είχε ανακοινώσει ότι θέλει να αρχίσει να διαγράφει ανενεργούς λογαριασμούς στο Twitter και να απελευθερώσει ως και 1,5 δισεκατομμύρια ονόματα λογαριασμών.

Τα αποκλειστικά ονόματα λογαριασμών – γνωστά και ως handles – μπορεί να είναι ιδιαίτερα προσοδοφόρα, ενώ έχουν δημιουργηθεί μαύρες αγορές όπου κάποιος μπορεί να αγοράσει ένα περιζήτητο όνομα λογαριασμού που μπορεί να περιλαμβάνει έναν αριθμό ή μια σύντομη λέξη και το έχει εγκαταλείψει ο χρήστης του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024