Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η θέση της Ευρωλίγκας στην υπόθεση Καμπάτσο

Η θέση της Ευρωλίγκας στην υπόθεση Καμπάτσο

Ο CEO της Euroleague, Μάρσεαλ Γκλίκμαν, μίλησε για την τιμωρία του Ερυθρού Αστέρα και την απαγόρευση συμμετοχής του Φακούντο Καμπάτσο, τονίζοντας πως πάνω από όλα είναι η σωστή λειτουργία του συστήματος.

Η μεταγραφή του Φακούντο Καμπάτσο στον Ερυθρό Αστέρα προκάλεσε «σεισμό» στην Euroleague, καθώς ο Αργεντινός ήταν ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα της αγοράς από όταν και έμεινε ελεύθερος από τους Ντάλας Μάβερικς και λίγοι περίμεναν ότι θα καταλήξει στη σερβική ομάδα.

Ωστόσο ακόμα δεν έχει καταφέρει να αγωνιστεί στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, καθώς στην ομάδα του έχει επιβληθεί τιμωρία εξαιτίας καθυστερημένων πληρωμών κι έτσι το ντεμπούτο του ακόμα καθυστερεί.

Οι αντιδράσεις για τη συγκεκριμένη απόφαση της διοργάνωσης είναι πολλές με τις περισσότερες εξ αυτών να είναι υπέρ του Καμπάτσο.

Ο CEO της Euroleague όμως, Μάρσαλ Γκλίκμαν, σε δηλώσεις που παραχώρησε στο BasketNews, δεν άφησε και πολλά περιθώρια για να αλλάξει κάτι, καθώς όπως είπε δεν είναι προσωπικό θέμα με τον παίκτη αλλά αφορά την ακεραιότητα και τη σωστή λειτουργία του συστήματος.

Όσα είπε ο Γκλίκμαν:

«Όπως ξέρετε, ο Ερυθρός Αστέρας δεν πλήρωνε τους παίκτες στην ώρα του. Έχουμε μια ανεξάρτητη επιτροπή που έκανε έρευνες και κατέληξε ότι είχαν πάρει πολλούς παίκτες που δεν θα μπορούσαν αλλιώς να αποκτήσουν, κάτι που προκάλεσε στην ουσία άνισο ανταγωνισμό.

Εγώ είχα τη δυνατότητα να κάνω το θέμα να εξαφανιστεί για να παίξει ο Καμπάτσο, όμως το ζήτημα δεν είναι αυτό. Το βασικό είναι να διατηρήσουμε την ακεραιότητα του συστήματος, θα ήταν ανήθικο εκ μέρους μου να παρέμβω».

Νιώθω πολύ άσχημα για τον Καμπάτσο, πραγματικά. Όλοι θα θέλαμε να τον δούμε να παίζει, όμως δεν είναι αυτό το θέμα. Έχω μιλήσει απευθείας μαζί του, όμως δεν μπορώ να παρέμβω σε κάτι απλώς επειδή θέλω ένας συγκεκριμένος παίκτης να παίξει.

Δουλειά μας είναι να φροντίζουμε τα συμφέροντα όλων των παικτών συλλογικά. Αν ο Καμπάτσο έχει κάποιο παράπονο, θα πρέπει να το απευθύνει στους ατζέντηδές του, που ήξεραν τι γινόταν»

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024