Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συντριβή αεροπλάνου στο Νεπάλ: Τα πρόσωπα της τραγωδίας - «Δεν υπάρχουν ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί»

Συντριβή αεροπλάνου στο Νεπάλ: Τα πρόσωπα της τραγωδίας – «Δεν υπάρχουν ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί»

Στη δημοσιότητα τα στοιχεία ενός εκ των επιβατών της μοιραίας πτήσης στο Νεπάλ. Ο 32χρονος Βρετανός χορευτής μπαλέτου ανάμεσα στους 72 επιβαίνοντες.

Μετά το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στο Νεπάλ, βγαίνουν στη δημοσιότητα φωτογραφίες και στοιχεία από τους επιβαίνοντες της μοιραίας πτήσης. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες του μοιραίου ATR 72 της Yeti Airlines, που συνετρίβη στο Νεπάλ, φέρεται να ήταν και ο 32χρονος Βρετανός Ruan Crighton.

Τα στοιχεία του έρχονται στη δημοσιότητα τη στιγμή που οι ομάδες διάσωσης δήλωσαν πως δεν υπάρχουν ελπίδες να βρεθούν επιζώντες. Χαρακτήρισαν τις ελπίδες για τους 72 επιβαίνοντες «μηδενικές».

Ο 32χρονος Ruan Crighton, με καταγωγή από το Brentwood του Essex, ήταν επαγγελματίας χορευτής. Συμμετείχε ως χορευτής μπαλέτου στο Εθνικό Μπαλέτο της Σλοβακίας από το 2008 έως το 2013.

Το όνειρο του 32χρονου χορευτή

Κατονομάστηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ ως ένα από τα 72 άτομα που επέβαιναν στην πτήση. Ήταν το 2008, τότε 19 ετών, που είχε δηλώσει στο BBC πως συνειδητοποίησε ότι θέλει να γίνει χορευτής μετά το πρώτο εξάμηνο στο Central School of Ballet.

«Παρακολούθησα τους δευτεροετείς και τριτοετείς. Παρακολούθησα πολλές πρόβες και πήγα σε ορισμένες παραστάσεις. Ένιωσα ότι ήταν κάτι που ήθελα να κάνω» δήλωνε τότε ο Ruan Crighton.

Αργότερα συμμετείχε ως χορευτής στο Εθνικό Μπαλέτο της Φινλανδίας, από το 2013 έως το 2019. Το 2021 μπήκε στην Ευρωπαϊκή Σχολή Φυσικοθεραπείας στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Θα αποφοιτούσε τον επόμενο χρόνο.

«Το υπουργείο Εξωτερικών μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ένα άτομο που αναφέρεται ως Ιρλανδός είναι υπήκοος του Ηνωμένου Βασιλείου» σημείωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ιρλανδίας. «Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας σε όσους έχουν πληγεί από αυτό το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα», σημείωσε αναφορικά με την αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ.

Άγνωστα παραμένουν τα αίτια της συντριβής, με τους ερευνητές να εντοπίζουν τόσο τον καταγραφέα φωνής στο πιλοτήριο όσο και τον καταγραφέα των δεδομένων πτήσης. Θα βασιστούν στα στοιχεία για να προσδιορίσουν τα αίτια της τραγωδίας στο Νεπάλ.

«Έχουμε συλλέξει 68 πτώματα μέχρι στιγμής. Ψάχνουμε για τέσσερα ακόμα πτώματα. Προσευχόμαστε για ένα θαύμα. Η ελπίδα να βρεθεί κάποιος ζωντανός είναι μηδενική» δήλωσε ο Tek Bahadur KC, επικεφαλής αξιωματικός στο Taksi.

Η εικόνα του επιβάτη που τράβηξε το βίντεο λίγο πριν από τη συντριβή στο Νεπάλ κάνει τον γύρο του κόσμου.

Ανάμεσα στους επιβάτες και η 44χρονη Anju Khatiwada, συγκυβερνήτης του μοιραίου αεροπλάνου που έπεσε στο Νεπάλ. Είχε ακολουθήσει τα χνάρια του συζύγους της Dipak Pokhrel και εντάχθηκε στη Yeti Airlines.

Ο σύζυγός της είχε πεθάνε όταν συνετρίβη το αεροπλάνο της Yeti Airlines στο οποίο ήταν κυβερνήτης το 2006.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024