Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Μασούρας «ξεκλείδωσε» με ένα… ξυράφι

Ο Μασούρας «ξεκλείδωσε» με ένα… ξυράφι

Η σέντρα του Χάμες ήταν «ξυραφιά» αλλά χρειάζονταν και μια κίνηση στην οποία είναι... εξπέρ ο Μασούρας

Ήταν δεδομένο πριν αρχίσει η αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Άρη στο Καραϊσκάκη, πως η αποστολή των ερυθρόλευκων απέναντι στους κίτρινους θα ήταν δύσκολη.

Αυτό επιβεβαιώθηκε στον αγωνιστικό χώρο του φαληρικού γηπέδου καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδωσε μεγάλη «μάχη» κόντρα στους πειραιώτες και ο Ολυμπιακός χρειάστηκε μια μαγική συνεργασία για να πάρει την πολύτιμη νίκη.

Οι πρωταθλητές κατέκτησαν ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» στην προσπάθεια που κάνουν στο φετινό πρωτάθλημα και δεν χωρά αμφιβολία ότι έχουν πλέον δημιουργήσει μια ξεχωριστή «συνθήκη» τη σεζόν που διανύουμε.

Αυτή ήταν η τέταρτη συνεχόμενη νίκη των ερυθρόλευκων στο φετινό πρωτάθλημα κι αυτό φανερώνει πολλά για τη δυναμική που αναπτύσσει η ομάδα του λιμανιού, πιέζοντας τους άλλους διεκδικητές του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός δείχνει πως δεν εγκαταλείπει την «μάχη» κι αυτό αναμφίβολα προκαλεί πίεση στους αντιπάλους του που βλέπουν ότι ο πρωταθλητής θα παλέψει μέχρι τέλους και θα κάνει στο τέλος το «ταμείο».

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση υπέρ των ερυθρόλευκων σημειώθηκε σε κομβικό σημείο του αγώνα, με την έναρξη δηλαδή του δευτέρου μέρους και ήταν αποτέλεσμα μιας εξαιρετικής συνεργασίας.

Η σέντρα που κάνει ο Χάμες με το αριστερό είναι «ξυραφιά» στο κέντρο της αντίπαλης άμυνας. Είναι από εκείνες τις σέντρες που δεν θέλει ν’ αντιμετωπίσει κανένας στόπερ και κανένας τερματοφύλακας.

Για να είχε όμως αντίκρισμα η τέλεια σέντρα του Κολομβιανού μέσου χρειάζονταν η σωστή κίνηση από τον ακραίο επιθετικό, στην προκειμένη περίπτωση τον Γιώργο Μασούρα που είχε μόλις περάσει στο ματς σαν αλλαγή.

Είναι από αυτές τις φάσεις που τις «έχει» ο διεθνής εξτρέμ του Ολυμπιακού, να έρχεται δηλαδή με ταχύτητα πίσω από το σέντερ φορ για να σκοράρει και το έκανε με τέλειο τρόπο στη φάση του 46’.

Είναι πολλά τα γκολ που έχει σημειώσει με αυτό τον τρόπο ο Μασούρας, ερχόμενος δηλαδή σαν δεύτερος φορ με κίνηση από τα άκρα προς το κέντρο της μικρής περιοχής.

Και είναι αναμφισβήτητο πως στη συγκεκριμένη φάση όλα έγιναν ιδανικά για να βρει το γκολ η ομάδα του λιμανιού.

Η σέντρα του Χάμες ήταν «λουκούμι» και η κίνηση αλλά και η κεφαλιά του Μασούρα ιδανικά.

Μ’ αυτό το γκολ ο Ολυμπιακός πέτυχε μια πολύ σημαντική νίκη, μετράει δώδεκα βαθμούς στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια κι αν μη τι άλλο δημιουργεί νέα δεδομένα στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Ειδικά τώρα που κάθε παιχνίδι έχει μεγαλύτερο «βάρος», τώρα που κάθε νίκη μετράει περισσότερο.

Σε ότι αφορά τον σκόρερ του Ολυμπιακού, είναι μεγάλη υπόθεση για τον Μασούρα που βρήκε δίχτυα σ’ ένα τόσο κρίσιμο ματς. Πέτυχε μάλιστα ένα γκολ που έδωσε νίκη στην ομάδα του κι αυτό ανεβάζει ακόμα περισσότερο την ψυχολογία του διεθνούς άσου.

Το είχε ανάγκη αυτό το γκολ ο Μασούρας και γι’ αυτό άλλωστε πανηγύρισε και με τόσο έντονο τρόπο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024