Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Υποκλοπές: Σφαγή ΣΥΡΙΖΑ και Μαξίμου για την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου

Υποκλοπές: Σφαγή ΣΥΡΙΖΑ και Μαξίμου για την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρου

Μαύρο χρήμα, εκβιασμοί και εξοπλιστικά προγράμματα. Πολιτικός σάλος

Πολιτικές αντιπαραθέσεις που ξεφεύγουν από καθιερωμένα ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση προκαλούν νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές που συνδέουν την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου από την ΕΥΠ με μαύρο χρήμα και με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Εκβιασμός

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι ο στόχος της παρακολούθησης του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ ήταν για να εκβιάζεται από τον πρωθυπουργό προκειμένου να εγκρίνει τα εξοπλιστικά προγράμματα που ήθελε η κυβέρνηση. Με τη σειρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε με την ίδια οξύτητα κατηγορώντας την Κουμουνδούρου για υπονόμευση των Ενόπλων Δυνάμεων και πρόκληση ζημιάς στα εθνικά συμφέροντα.

Θέση πήρε και το ίδιο το ΓΕΕΘΑ με επίσημη ανακοίνωσή του κάνοντας λόγο για υποκινούμενη επιχείρηση υπονόμευσης του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Κωνσταντίνου Φλώρου και χαρακτηρίζοντας τα όσα του αποδίδονται ως συκοφαντίες και λάσπη. Μάλιστα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ να προσφύγει στα δικαστήρια με μηνύσεις και αγωγές.

Μαύρο χρήμα

Σε ότι αφορά την ακολουθία των γεγονότων, σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα Documento επικαλείται στοιχεία από τις υποκλοπές της ΕΥΠ και εμφανίζει τον Κωνσταντίνο Φλώρο που παρακολουθούνταν ως «στόχος 510c» να αγοράζει σπίτι με €600.000 μαύρο χρήμα.

Ειδικότερα όπως αναφέρει η εφημερίδα σε μια από τις καταγραφές της ΕΥΠ για τον «στόχο 510c»: «Σύμφωνα με εξωτερικές πληροφορίες ο στόχος προέβη σε αγορά κατοικίας στην περιοχή του Παπάγου έναντι €1.200.000, στο οποίο ποσό τα €600.000 πληρώθηκαν “μαύρα”. Επιπλέον η κόρη του διαμένει στην Αγία Παρασκευή σε κατοικία έναντι των €1.500, το οποίο προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό για τον τρόπο ζωής του στόχου και αποπληρωμής των εν λόγω κινήσεων».

Δεν αφήνουν περιθώρια σιωπής

Αυτές οι πληροφορίες άναψαν φωτιές στο πολιτικό σκηνικό και ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Οι νέες αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento, σύμφωνα με τις οποίες η ΕΥΠ, που υπάγεται στον κ. Μητσοτάκης, όχι μόνο παρακολουθούσε τον Α/ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρο, αλλά είχε καταγράψει και ενδείξεις για μαύρο χρήμα, δεν αφήνουν περιθώρια σιωπής. Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει:

»Παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για «λόγους εθνικής ασφαλείας» ή για να τον εκβιάζει αναφορικά με τις αποφάσεις για τα εξοπλιστικά προγράμματα δισεκατομμυρίων που ήθελε να ελέγχει το Μέγαρο Μαξίμου; Διαψεύδει τις αποκαλύψεις; Διότι εάν ισχύουν, ο μόνος λόγος για να τον κρατά στη θέση του είναι για να εκβιάζει τον αρχηγό του Στρατεύματος.

»Ο κ. Μητσοτάκης που παριστάνει τον εγγυητή της εθνικής ασφάλειας δεν διστάζει να παίζει παιχνίδια με τις Ένοπλες Δυνάμεις στο βωμό των δισεκατομμυρίων των εξοπλιστικών».​

Ποιος ο δήθεν εθνικός λόγος;

Είχε προηγηθεί μια ηπιότερων τόνων ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμαινε:

«Αντί ο κ. Μητσοτάκης να παριστάνει τον εγγυητή της εθνικής ασφάλειας και να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του στον Έβρο, καλό είναι να εξηγήσει στον ελληνικό για ποιο λόγο παρακολουθούσε όλη την ηγεσία των ενόπλων δυνάμενων. Ποιος ο δήθεν εθνικός λόγος που η ΕΥΠ άκουγε τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, τον Σύμβουλο εθνικής ασφάλειας και τους επικεφαλής των εξοπλιστικών προγραμμάτων; Εκτός και αν όλα είναι ψέματα.

»Αν είναι ψέματα όμως, γιατί τρέμει τον έλεγχο της ΑΔΑΕ στους παρόχους και με θράσος καλεί την Ανεξάρτητη Αρχή να συμμορφωθεί με το νόμο συγκάλυψης που ψήφισε; Ό,τι και να κάνει, η αλήθεια θα βγει στο φως και τότε ο υπονομευτής της δημοκρατίας και της εθνικής ασφάλειας θα πρέπει να αφήσει την υποκρισία και να λογοδοτήσει».​

Ρυπαρά δίκτυα

Η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου πέρασε στην αντεπίθεση κάνοντας και πάλι λόγο για «ρυπαρά δίκτυα» και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την στάση του αγγίζει τα όρια πρόκλησης σοβαρής ζημιάς στην πατρίδα.

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Η υπονόμευση των Ενόπλων μας Δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ -με ατεκμηρίωτο και απολύτως αναξιόπιστο υλικό από ρυπαρά δίκτυα- υπερβαίνει κατά πολύ την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό, αγγίζοντας πια τα όρια της πρόκλησης σοβαρής ζημιάς στην Πατρίδα. Σε μια συγκυρία μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη για την εθνική μας ασφάλεια, εξαιτίας εξωτερικών επιβουλών. Αλήθεια, ποια είναι η διαδρομή αυτού του υποτιθέμενου υλικού;

Απόλυτη εμπιστοσύνη

»Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι η Κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα την κλονίσει κανείς. Η Κυβέρνηση είναι εγγυητής της ασφάλειας, της Δημοκρατίας και της ομαλότητας, όπως έχει αποδείξει με την ενίσχυση της αμυντικής μας ικανότητας, την αποτελεσματική διπλωματία, την προσήλωση στο εθνικό συμφέρον και τη θεσμικότητα. Είναι αποφασισμένη, και προπάντων ικανή, να μην επιτρέψει σε κανέναν, έσωθεν ή έξωθεν, να αποδυναμώσει και να πλήξει την Ελλάδα.

»Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη επιτελεί στο ακέραιο το έργο της, ώστε να απαντηθούν όλα, ανάμεσα στα οποία και με ποιον τρόπο και για ποιους σκοπούς διοχετεύεται συστηματικά, από ρυπαρά δίκτυα, τέτοιο περιεχόμενο προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Η Κυβέρνηση εγγυάται ότι δεν θα μείνει καμιά σκιά και δεν θα υπάρξει κανένα περιθώριο βλάβης της Πατρίδας».

Αμέσως μετά ακολούθησε ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ στην οποία τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς -όπως προβλέπεται- στα «Πόθεν Έσχες» πού έχουν κατατεθεί και στα «Ε9» και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του».

Λεπτομερώς στο Πόθεν Έσχες και στα Ε9

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ έχει ως εξής:

«Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα.

»Επειδή, η πρωτοφανής στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης επεκτείνεται σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς -όπως προβλέπεται- στα «Πόθεν Έσχες» πού έχουν κατατεθεί και στα «Ε9» και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του.

»Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας. Δεν πρόκειται δε επ’ ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ».

Τρεις ξεκάθαρες απαντήσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ απενήλθε στο θέμα «της παρακολούθησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνου Φλώρου από την ΕΥΠ» απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο απευθύνοντας τρία ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό, με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento για τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, που τιτλοφορείται: «Η εξευτελιστική έκθεση της ΕΥΠ. Τον εμφανίζει να αγοράζει σπίτι με 600.000 ευρώ μαύρο χρήμα».

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Ο τελευταίος που δικαιούται να μιλά για υπονόμευση των Ενόπλων δυνάμεων και της εθνικής ασφάλειας είναι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που λειτουργεί ως παρακράτος βάζοντας την ΕΥΠ να παρακολουθεί την ηγεσία του στρατεύματος».

Ακολούθως απευθύνεται στον πρωθυπουργό:

«Αντί για ηθικοπλαστικές υπεκφυγές περιμένουμε ωστόσο από τον κ. Μητσοτάκη τρεις ξεκάθαρες απαντήσεις:

»Διαψεύδει η όχι τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση του κ. Φλώρου από την ΕΥΠ που έχει υπό την εποπτεία του;

»Διαψεύδει η όχι τις καταγραφές της ΕΥΠ για μαύρο χρήμα;

Στη θέση του εκβιαζόμενος

»Τελικά, ο κ. Μητσοτάκης παρακολουθούσε τον κ. Φλώρο για την εθνική ασφάλεια ή για να τον εκβιάζει για τις αποφάσεις αναφορικά με τα δισεκατομμύρια των εξοπλιστικών;».

Καταλήγοντας υποστηρίζει: «Εάν ο κ Μητσοτάκης δεν διαψεύσει ρητά και κατηγορηματικά τις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση από την ΕΥΠ της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων και ειδικότερα του ΑΓΕΕΘΑ κ. Φλώρου, απλά επιβεβαιώνει πως θέλει τον αρχηγό του Στρατεύματος στη θέση του εκβιαζόμενο».

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024