Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βλαντίμιρ Πούτιν: Ορίζει τον διάδοχο του μέσα στο 2023

Βλαντίμιρ Πούτιν: Ορίζει τον διάδοχο του μέσα στο 2023

Όλο και μεγαλώνουν οι φήμες που θέλουν τον Βλαντίμιρ Πούτιν να ορίζει τον διάδοχο του μέσα στο 2023.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο 2023, ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να επιλέξει και να ορίσει τον διάδοχο του, κυρίως λόγω της υγείας του, αλλά και ενδεχόμενης ήττας του στον πόλεμο με την Ουκρανία. Οι πληροφορίες αυτές ενισχύονται από τις ετοιμασίες αλλαγής ηγεσίας που ξεκίνησαν στο Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Αμπάς Γκαλιάμοβ, πρώην σύμμαχος του Ρώσου Προέδρου, είχε ανεβάσει βίντεο στο κανάλι του Khodorkovsky Live στο YouTube, αναλύοντας τις επόμενες κινήσεις του ηγέτη του Κρεμλίνου, καθώς δεν είναι και τόσο δημοφιλής πλέον μεταξύ των πολιτών και ο πόλεμος στην Ουκρανία φαίνεται να καταλήγει σε ήττα για τη Ρωσία.

«Έμπιστο υποχείριο» στον προεδρικό θώκο

Από ότι φαίνεται, η υγεία και οι τελευταίες αποφάσεις του Πούτιν, έχουν αποδείξει στον κύκλο του οτι πλέον δεν είναι ο «εγγυητής της σταθερότητας» και όλοι ανησυχούν για την άνοδο του Πριγκόζιν, ο οποίος είναι μεν πιστός στο Κρεμλίνο, αλλά μπορεί άνετα να τον βρει ο Ρώσος πρόεδρος απέναντι του.

Για αυτό, ο πρόεδρος της Ρωσίας επιδιώκει να μεταβιβάσει την εξουσία του σε έναν διάδοχο δικής του επιλογής και να αποσυρθεί έχοντας την ισόβια θέση του στο Κοινοβούλιο. Ο διάδοχος θέλει να είναι ένας άξιος τεχνοκράτης που αν δεν έχει λήξει ο πόλεμος με την Ουκρανία, αναμένεται να διαπραγματευτεί.

Σε ότι αφορά την ονοματολογία, τα πρόσωπα που βρίσκονται στον εσωτερικό κύκλο αναμένεται να είναι τα πρώτα που θα λάβουν το δακτυλίδι της διαδοχής. Ένας από αυτούς, είναι ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκεί Σομπιάνιν, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν ή ο αναπληρωτής επιτελάρχης του, Ντμίτρι Κόζακ.

Κοστίζει στην δημοτικότητα του Πούτιν ο πόλεμος της Ουκρανίας

Ακόμη, ο Ρώσος πρόεδρος βλέπει ότι η δημοτικότητα του πέφτει κατακόρυφα εν μέσω μιας σειράς στρατιωτικών ήττων στην Ουκρανία. Εάν ο Πούτιν επιδιώξει να βάλει υποψηφιότητα για ακόμη μια θητεία – είναι πρόεδρος ή πρωθυπουργός από το 1999 – «μπορεί να μην εκλεγεί».

Ο Γκαλιάμοφ προειδοποίησε: «Ο Πριγκόζιν θα προσπαθούσε να νοθεύσει τις εκλογές. Αυτό είναι πολύ μεγάλος κίνδυνος για το σύστημα». Για τους λόγους αυτούς είναι πιθανό να προτείνει έναν αξιόπιστο υποχείριο για πρόεδρο – όπως ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ή ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ή ο φανατικός αναπληρωτής αρχηγός του προσωπικού του Ντμίτρι Κόζακ, είπε ο Γκαλιάμοφ.

«Τέτοιοι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να κερδίσουν τις εκλογές», είπε. «Ναι, τότε θα πρέπει να διαπραγματευτούν με την Ουκρανία, με τη Δύση και να σπάσουν το αδιέξοδο εντός του συστήματος». Ωστόσο, «για τον Πούτιν, αυτή είναι μια καλή επιλογή, σε σύγκριση με τον Καντάφι», είπε.

«Τουλάχιστον ο Πούτιν θα έχει εγγυήσεις προσωπικής ασφάλειας». Οι ισχύοντες νόμοι αναφέρουν ότι θα ήταν «γερουσιαστής για μια ζωή». «Θα έχει την ευκαιρία να τελειώσει ήρεμα τις μέρες του στο παλάτι [του] στο Γκελεντζίκ», είπε ο Γκαλιάμοφ.

Η κατάσταση της υγείας του Πούτιν

Σε ότι αφορά, την εξέλιξη της υγείας του Ρώσου Προέδρου, ο Ρώσος πολιτικός αναλυτής, Valery Solovey, ο οποίος είχε αναφέρει στην Daily Mail, ότι οι γιατροί έχουν χρησιμοποιήσει τις τελευταίες δυτικές θεραπείες για να θεραπεύσουν τον καρκίνο του και να σταματήσουν την εξάπλωσή του. Είπε χαρακτηριστικά, ότι «Η θεραπεία ήταν πάρα πολύ επιτυχής. Τον έχουν θεραπεύσει σε σημαντικό βαθμό.»

Ο ίδιος δεν ανέφερε από πού προέρχονται οι «μη Ρώσοι γιατροί» που φέρονται να θεραπεύουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν, αλλά ο άρρωστος ηγέτης του Κρεμλίνου τους «εμπιστεύεται», με τη θεραπεία να επιβλέπεται από κορυφαίους γιατρούς της Μόσχας, τόνισε. Προηγουμένως υπήρξαν ισχυρισμοί ότι εξαρτάται από σωτήρια φάρμακα που συνταγογραφούνται από ισραηλινούς γιατρούς και αγοράζονται στο Ισραήλ.

«Έχει προβλήματα στην κίνηση»

Ο Solovey δήλωσε στο ουκρανικό κανάλι YouTube Odesa Film Studio ότι «ο Πούτιν είναι προφανές ότι έχει προβλήματα με την κίνηση – με τα πόδια – τα οποία πολλοί έχουν παρατηρήσει. Αρχικά έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου, ο οποίος έχει εξαπλωθεί «και είναι πιο επικίνδυνος τώρα» και η φαρμακευτική αγωγή έχει οδηγήσει σε πρώιμα συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον, ισχυρίστηκε. Έχει αρκετά σοβαρά ιατρικά προβλήματα», δήλωσε ο Solovey.

«Το πιο σοβαρό από αυτά είναι το ογκολογικό. Μέχρι στιγμής κρατιέται «εν πλω» με τον τρόπο που επιμελούνται τη θεραπεία οι μη Ρώσοι γιατροί. Η στρατηγική και η τακτική της θεραπείας καθορίστηκαν από γιατρούς που βρίσκονται εκτός Ρωσίας. Είναι οι γιατροί που τον χειρούργησαν τον Φεβρουάριο του 2020, αμέσως μετά τη διάγνωση του με όγκο. Με τη Ρωσία να έχει εμπλακεί σε έναν πόλεμο με μπροστάρη τον Πούτιν, η υποτιθέμενη κατάστασή του και η θεραπεία του «έχουν άμεσο αντίκτυπο στην επίγνωση της κατάστασής του και στην επάρκεια των αποφάσεων που λαμβάνει»»

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024