Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Διαβαθμισμένα έγγραφα βρέθηκαν στην κατοχή του Τζο Μπάιντεν

ΗΠΑ: Διαβαθμισμένα έγγραφα βρέθηκαν στην κατοχή του Τζο Μπάιντεν

Η υπόθεση θυμίζει την κατοχή χιλιάδων απόρρητων εγγράφων από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ

Mια δεύτερη παρτίδα διαβαθμισμένων εγγράφων ανακάλυψε σε έναν αποθηκευτικό χώρο στο γκαράζ του σπιτιού του, στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, η νομική ομάδα του προέδρου Τζο Μπάιντεν, από την περίοδο που ο νυν ένοικος του Λευκού Οίκου ήταν αντιπροέδρος των ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση του Ρίτσαρντ Σάουμπερ, ειδικού συμβούλου του Μπάιντεν, έρχεται λίγες μέρες αφότου ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι μια παλαιότερη παρτίδα εγγράφων είχε ανακαλυφθεί τον Νοέμβριο στο ντουλάπι ενός γραφείου σε ένα think tank του Πανεπιστημίου της Πενσιλβάνια που χρησιμοποιούσε ο Μπάιντεν μετά την αποχώρησή του από την αντιπροεδρία.

Πονοκέφαλος

Οι αποκαλύψεις έχουν δημιουργήσει νομικούς και πολιτικούς πονοκεφάλους για τον Μπάιντεν καθώς ο ίδιος προετοιμάζεται για να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ένα μόνο έγγραφο βρέθηκε σε ένα δωμάτιο δίπλα στο γκαράζ στο Γουίλμινγκτον και κανένα έγγραφο δεν βρέθηκε στο σπίτι του Μπάιντεν στο Ρίχομποθ Μπιτς, ανέφερε ο Σάουμπερ σε ανακοίνωσή του. Η κυβέρνηση «συνεργάζεται πλήρως» για να διασφαλίσει ότι τα αρχεία αντιμετωπίζονται σωστά, είπε ο Σάουμπερ.

Μπάιντεν και Τραμπ

Αν και η υπόθεση θυμίζει πολύ την κατοχή διαβαθμισμένων εγγράφων από τον Ντοναλντ Τραμπ, υπάρχουν ωστόσο ορισμένες διαφορές. Κυρίως, ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ αρνήθηκε να παραδώσει τα έγγραφα που πήρε μαζί του από τον Λευκό Οίκο.

Ο πρώην πρόεδρος κράτησε χιλιάδες κρατικά αρχεία, μερικές εκατοντάδες από τα οποία είχαν χαρακτηριστεί ως διαβαθμισμένα, στην προσωπική του κατοικία στη Φλόριντα για περισσότερο από έναν χρόνο μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο και δεν τα επέστρεψε αμέσως ή προθύμως παρά τα πολυάριθμα αιτήματα των Εθνικών Αρχείων.

Όταν τελικά παρέδωσε 15 κουτιά με αρχεία τον Ιανουάριο του 2022, τα Εθνικά Αρχεία ανακάλυψαν ότι περισσότερα από 100 ήταν διαβαθμισμένα. Το θέμα παραπέμφθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης την άνοιξη και διορίστηκε ειδικός σύμβουλος για να επιβλέπει την έρευνα.

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024