Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΠΑΣΟΚ: Σε πρώτο πλάνο ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΠΑΣΟΚ: Σε πρώτο πλάνο ο Νίκος Ανδρουλάκης

Η «έξοδος» του Ανδρουλάκη στην κοινωνία, που περιορίστηκε στο τέλος του 2022 λόγω του τραυματισμού του στο πόδι, δικαιολογείται και από τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων

Στην άτυπη προεκλογική περίοδο που έχει ξεκινήσει, στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν πως ένα από τα βασικά πλεονεκτήματά τους είναι η παρουσία του ίδιου του Νίκου Ανδρουλάκη στην κοινωνία. Τόσο οι περιοδείες του στην Αττική το προηγούμενο διάστημα όσο και η επίσκεψή του στη Βαρβάκειο έδειξε πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ «κερδίζει» όσο πιο πολύ εμφανίζεται.

Το ίδιο μοντέλο αναμένεται να αξιοποιηθεί και το επόμενο διάστημα, στον δρόμο προς την κάλπη της απλής αναλογικής – καθώς με αυτόν τον τρόπο ο ίδιος γίνεται μια περισσότερο γνώριμη φιγούρα και σε «μη μυημένους» ψηφοφόρους, πράγμα απολύτως απαραίτητο όσο προχωράει ο καιρός και η ημερομηνία των εκλογών πλησιάζει.

Η «έξοδος» του Ανδρουλάκη στην κοινωνία, που περιορίστηκε στο τέλος του 2022 λόγω του τραυματισμού του στο πόδι, δικαιολογείται και από τα ποιοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και δείχνουν ικανοποιητικά ποσοστά δημοφιλίας για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Σ’ αυτό το πλαίσιο, το Σαββατοκύριακο αναμένεται περιοδεία του Ανδρουλάκη στην Πελοπόννησο, με στόχο να ενισχυθεί και η παρουσία του κόμματος στην περιοχή.

Συνεχείς παρεμβάσεις

Ωστόσο η αυξημένη παρουσία Ανδρουλάκη δεν έρχεται μόνο με τη φυσική του παρουσία, αλλά και με τις προσωπικές του παρεμβάσεις. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέλεξε να συναντηθεί χθες με τον πρόεδρο του ΔΣ του Μουσείου της Ακρόπολης, Κωνσταντίνο – Αύγουστο Ρίζο και τον γενικό διευθυντή, Νίκο Σταμπολίδη, με τους οποίους περπάτησαν συμβολικά και στον τελευταίο όροφο του Μουσείου, εκεί όπου η εικόνα των αντιγράφων δίπλα στα αυθεντικά γλυπτά του Παρθενώνα λειτουργεί συμβολικά για τη διεκδίκηση της ελληνικής πλευράς. «Το Βρετανικό Μουσείο έχει χρέος απέναντι στην ανθρωπότητα να αποδώσει τα Γλυπτά του Παρθενώνα εδώ στο Μουσείο της Ακρόπολης», ανέφερε στη δήλωσή του, αναφέροντας τα επιχειρήματα της Μελίνας Μερκούρη. «Πια δεν υπάρχει κανένα περιθώριο παρά μόνο η απόδοσή τους σε αυτόν εδώ τον ιερό χώρο, που συμβολίζει την παγκόσμια κληρονομιά, τη δημοκρατία και τις οικουμενικές αξίες του πανανθρώπινου πολιτισμού», επισήμανε.

Ο ίδιος ο Ανδρουλάκης επέλεξε να οξύνει και την κριτική του προς την πλευρά της κυβέρνησης, με προσωπική δήλωση, μετά τη γνωμοδότηση Ντογιάκου και τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, η οποία ανέβασε τους τόνους ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και τη Χαριλάου Τρικούπη για την αντιμετώπιση της Δικαιοσύνης και της διαχείρισης των υποκλοπών από την κυβέρνηση. Αυτό το πλαίσιο αναδεικνύει και τον τρόπο αντιπαράθεσης που θα επικρατήσει το επόμενο διάστημα ανάμεσα στα δύο κόμματα, με στόχο και το κεντρώο ακροατήριο το οποίο μπορεί να βρει εκφραστές τόσο στη μια πλευρά όσο και στην άλλη – στο πλαίσιο του διμέτωπου που «χτίζει» η Χαριλάου Τρικούπη.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΝΕΑ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024