Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βατικανό: Πέθανε ο αυστραλός καρδινάλιος Τζορτζ Πελ - Η φυλάκιση για βιασμούς και η ακύρωση

Βατικανό: Πέθανε ο αυστραλός καρδινάλιος Τζορτζ Πελ – Η φυλάκιση για βιασμούς και η ακύρωση

Ο αυστραλός καρδινάλιος Τζορτ Πελ πέθανε σε ηλικία 81 ετών εξαιτίας «επιπλοκών επέμβασης στον γοφό» στην οποία είχε υποβληθεί.

Ο καρδινάλιος Τζορτζ Πελ (φωτογραφία, επάνω, από το Reuters/Guglielmo Mangiapane), ανώτατο στέλεχος της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας που φυλακίστηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στην Αυστραλία προτού η καταδίκη ακυρωθεί, πέθανε στη Ρώμη σε ηλικία 81 ετών, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του κλήρου.

Αλλοτε υπουργός Οικονομίας

«Με μεγάλη θλίψη μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η αυτού εξοχότητα, ο καρδινάλιος Τζορτζ Πελ, πέθανε στη Ρώμη τις πρώτες πρωινές ώρες», ανέφερε ο αυστραλός αρχιεπίσκοπος Αντονι Φίσερ σε ανακοίνωσή του που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η είδηση αυτή προκαλεί μεγάλο σοκ σε όλους μας», πρόσθεσε ο αρχιεπίσκοπος Φίσερ, καλώντας τους πιστούς να «προσευχηθούν για την ανάπαυση της ψυχής του καρδινάλιου Πελ».

Σύμφωνα με τον επίσημο ειδησεογραφικό ιστότοπο Vatican News, ο Τζορτζ Πελ απεβίωσε εξαιτίας «επιπλοκών επέμβασης στον γοφό» στην οποία είχε υποβληθεί.

Ο Τζορτζ Πελ, ο άλλοτε υπουργός Οικονομίας του Βατικανού, που έφθασε να θεωρείται στο απόγειό του το δεξί χέρι του πάπα Φραγκίσκου, καταδικάστηκε να εκτίσει έξι χρόνια κάθειρξη το 2019 για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος δυο 13χρονων αγοριών, μελών χορωδίας, τα χρόνια του 1990 στη Μελβούρνη.

Δώδεκα μήνες στη φυλακή

Η καταδίκη του, η οποία επικυρώθηκε από εφετείο, ακυρώθηκε από τη δικαιοσύνη της Αυστραλίας το 2020 και ο ιερωμένος ανέκτησε την ελευθερία του έπειτα από δώδεκα μήνες και κάτι που παρέμεινε στη φυλακή.

Είχε δηλώσει τότε πως η ακύρωση της καταδίκης του αποκαθιστούσε τη «μεγάλη αδικία» σε βάρος του.

Γεννημένος σε μικρή πόλη στην πολιτεία Βικτόρια, ο καρδινάλιος Πελ ήταν ο πρώτος Αυστραλός που έφθασε τόσο ψηλά στην ιεραρχία της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, της οποίας θεωρείτο τρίτος τη τάξει.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024