Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Πολωνία σχεδιάζει να στείλει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία

Η Πολωνία σχεδιάζει να στείλει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε το Σάββατο ότι η Πολωνία δεν σκοπεύει να στείλει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία χωρίς τον σχηματισμό ενός ευρύτερου συνασπισμού

Η Πολωνία σχεδιάζει να στείλει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία στο πλαίσιο ενός διεθνούς συνασπισμού, δήλωσε σήμερα ο Πολωνός πρόεδρος.

Στο πλαίσιο συνασπισμού

Το Κίεβο έχει ζητήσει βαρέα στρατιωτικά οχήματα όπως το γερμανικής κατασκευής Leopard 2, το οποίο θα αποτελούσε μια σημαντική ενίσχυση της δυτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία.

«Μια ίλη αρμάτων μάχης Leopard θα παραδοθεί στο πλαίσιο της οικοδόμησης του συνασπισμού», δήλωσε ο Αντρέι Ντούντα κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας. «Θέλουμε αυτό να είναι ένας διεθνής συνασπισμός».

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι δήλωσε το Σάββατο ότι η Πολωνία δεν σκοπεύει να στείλει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία χωρίς τον σχηματισμό ενός ευρύτερου συνασπισμού.

Ανάγκη συντονισμού

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε τη Δευτέρα ότι παραμένει πεπεισμένος για την ανάγκη συντονισμού με τους συμμάχους για τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία. Ωστόσο, ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει γνώση κανενός αιτήματος από τους συμμάχους της να στείλει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία, μεταδίδει το ΑΠΕ.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία θα στείλει 40 άρματα Marder στην Ουκρανία ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο η Γερμανία να στείλει και Leopard.

Μάλιστα χτες στον απόηχο της επίσκεψης της υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Αν. Μπέρμποκ στο Χάρκοβο ο Ουκρανός ΥΠΕΞ Ντμίτρο Κουλέμπα προέβη σε δηλώσεις πίεσης προς το Βερολίνο για την αποστολή Leopard λέγοντας ότι όσο καθυστερεί η απόφαση της αποστολής τους τόσο θα σκοτώνονται άμαχοι.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024