Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αμπατιέλος: Το μόνο που αξίζει στον «τέως βασιλιά» Κωνσταντίνο είναι η περιφρόνηση

Αμπατιέλος: Το μόνο που αξίζει στον «τέως βασιλιά» Κωνσταντίνο είναι η περιφρόνηση

Η βασιλεία ταυτίστηκε με μαύρες σελίδες της ιστορίας, τονίζουν τα στελέχη του ΚΚΕ

«Επειδή ο ίδιος και η οικογένεια του έχουν συνδεθεί με τις πιο σκοτεινές σελίδες της ιστορίας του τόπου μας, που για χιλιάδες αγωνιστές και κομμουνιστές, μέλη του ΚΚΕ σήμαινε παρανομία, εξορία, φυλακίσεις και εκτελέσεις το μόνο που του αρμόζει σήμερα είναι η περιφρόνηση. Γιατί αυτό ακουμπάει το λαϊκό αίσθημα» τόνισε ο Νίκος Αμπατιέλος γραμματέας της ΚΝΕ κληθείς σήμερα να σχολιάσει σε τηλεοπτική εκπομπή τα σενάρια για την κηδεία και ενδεχόμενο «λαϊκό προσκήνυμα» για τον έκπτωτο βασιλιά Κωνσταντίνο.

Η βασιλεία ταυτίστηκε με μαύρες σελίδες της ιστορίας

Σε αυτό το πνεύμα είναι και οι τοποθετήσεις άλλων στελεχών και βουλευτών του ΚΚΕ όταν καλούνται να εκφέρουν γνώμη σε τηλεοπτικά πάνελ από το πρωί γύρω από τα της κηδείας του «τέως βασιλιά».

Η Λιάνα Κανέλλη υπογράμμισε πως η απόφαση να είναι ιδιωτική η ταφή του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ είναι εντελώς φυσιολογική, «είναι σεβασμός σε μια πολύ μεγάλη μερίδα του ελληνικού λαού που έχει πληρώσει τη βασιλεία με τις σκοτεινότερες στιγμές του έθνους, με τις σκοτεινότερες στιγμές της πατρίδας».

«Έχει χυθεί αίμα εν ονόματι του βασιλιά, έχουν γεμίσει οι τόποι εξορίας εν ονόματι του βασιλέως, έχουν εκδοθεί άπειρες δικαστικές αποφάσεις εν ονόματι του κεντρικού άρχοντα, έχει κλάψει και πονέσει πολύς κόσμος με τη βασιλεία στην Ελλάδα», σημείωσε η Λιάννα Κανέλλη.

Στα σκουπίδια το στέμμα

«Τον Δεκέμβρη του ’74 ο λαός κατάργησε τη μοναρχία, οριστικά και αμετάκλητα. Δηλαδή έβαλε το στέμμα στα σκουπίδια», τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης. Όπως είπε, ο Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ και η οικογένειά του «ταυτίστηκαν με τις πιο μαύρες και σκοτεινές σελίδες της ελληνικής ιστορίας, που για το ΚΚΕ και χιλιάδες αγωνιστές αυτά είναι ακόμα στις μνήμες, δεν φεύγουν. Και μιλάμε για παρανομίες, διωγμούς, εξορίες και εκτελέσεις. Και από αυτή την άποψη θεωρούμε: Ούτε να το σκέφτονται για τιμές και δημόσιες δαπάνες. Αρκετά πλήρωσε εν ζωή ο λαός, δεν θα πληρώσει και τώρα».

Λουζόμαστε τον κάθε Ντογιάκο

Σε ότι αφορά την πολιτική επικαιρότητα ο κ. Αμπατιέλος με αφορμή την γνωμοδότηση Ντογιάκου τόνισε ότι θα πρέπει να μπουν πολλά εισαγωγικά στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, καθώς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και όλη ηγεσία των ανώτατων δικαστηρίων διορίζονται από την εκάστοτε κυβέρνηση. Μάλιστα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέρριψαν, χωρίς να βγάλουν άχνα, την πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ στην συνταγματική αναθεώρηση, να εκλέγεται και όχι να διορίζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση η ηγεσία της δικαιοσύνης.

«Σήμερα λουζόμαστε τον Ντογιάκο και τον κάθε Ντογιάκο, αύριο μπορεί να είναι μια άλλη αντίστοιχη περίπτωση», σημείωσε ο γραμματέας της ΚΝΕ υπογραμμίζοντας για τις υποκλοπές ότι  «μιλάμε για μια δυσώδη υπόθεση, για ένα σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο το οποίο ενισχύθηκε με τον πρόσφατο νόμο της ΝΔ για την ΕΥΠ και τις παρακολουθήσεις, αλλά έχει ουρές και στα προηγούμενα χρόνια».

Φύλο συκής

Ο Ν. Αμπατιέλος υπογράμμισε πως οι «ανεξάρτητες» αρχές είναι το φύλο συκής, υπενθυμίζοντας την αρνητική εμπειρία που έχει το ΚΚΕ από την ΑΔΑΕ στην υπόθεση των υποκλοπών – «συνακροάσεων» στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ στον Περισσό.

Σε ότι αφορά την αύξηση του κατώτατου μισθού, υπογράμμισε πως καθορίζεται από το κράτος με βάση τον νόμο Βρούτση – Αχτσιόγλου. Επομένως, η όποια αύξηση του θα είναι «στον στενό κορσέ των ‘’αντοχών’’ της οικονομίας».

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024