Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
KNE: «Πάνε κουβά» οι ηλεκτρονικές εκλογές για τα συμβούλια φοιτητών - Άλλη μια ήττα για Κεραμέως

KNE: «Πάνε κουβά» οι ηλεκτρονικές εκλογές για τα συμβούλια φοιτητών – Άλλη μια ήττα για Κεραμέως

«Μετά την πανεπιστημιακή αστυνομία, τώρα και τα «συμβούλια φοιτητών» ακυρώνονται στην πράξη! Είναι η πρώτη μεγάλη νίκη των φοιτητών ενάντια στην εφαρμογή του νέου νόμου-πλαίσιο!»

Για πρώτη μεγάλη νίκη των φοιτητών ενάντια στην εφαρμογή του νέου νόμου πλαισίου για τα πανεπιστήμια κάνει λόγο η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της για τις ηλεκτρονικές εκλογές με ενιαία ψηφοδέλτια που θα εξέλεγαν συμβούλια φοιτητών για να τους εκπροσωπήσουν στα νέα συμβούλια διοίκησης των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

Μάθημα

Σύμφωνα με την ΚΝΕ η αποχή είναι συντριπτική ξεπερνώντας το 90% σε ορισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα όπως το Πολυτεχνείο Κρήτης ενώ σε άλλα όπως η πρώην ΑΣΟΕΕ και το ΕΜΠ ακυρώνονται σε πληθώρα τμημάτων καθώς δεν ανταποκρίθηκαν οι φοιτητές στο κάλεσμα των Ιδρυμάτων για τη συγκρότηση εφορευτικών επιτροπών.

Όπως σημειώνει η ΚΝΕ σε δεκάδες πανεπιστημιακά τμήματα τελικώς γίνονται δεκτοί οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων που εκλέχτηκαν στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές τις οποίες η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει. Σημειώνεται ότι στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές μετά από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες η συνδικαλιστική παράταξη του ΚΚΕ, η Πανσπουδαστική Κ.Σ. εκτόπισε από την πρώτη θέση την παράταξη της ΝΔ, τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

«Ελπίζουμε αυτή τη φορά η κα Κεραμέως να πήρε το μάθημα της! Αν όχι, οι φοιτητές μέσα από τους συλλόγους τους, θα φροντίσουν να το εμπεδώσει!» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΚΝΕ.

Εκλογές – παρωδία

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Οι φοιτητές γυρίζουν την πλάτη στις ηλεκτρονικές εκλογές – παρωδία

»Μετά τις φοιτητικές εκλογές, η κυβέρνηση τρώει νέο γερό “χαστούκι” από τους φοιτητές, αφού «πάνε κουβά» οι ηλεκτρονικές εκλογές με ενιαία ψηφοδέλτια. Οι διαβλητές αυτές εκλογές προβλέπονταν από τον πρόσφατο νόμο-πλαίσιο της ΝΔ, σε συνέχεια ανάλογων αποτυχημένων προσπαθειών του Γαβρόγλου (ΣΥΡΙΖΑ) και της Διαμαντοπούλου (ΠΑΣΟΚ), με στόχο την υπονόμευση των φοιτητικών συλλόγων και διεκδικήσεων, ιδρύοντας συμβούλια-παραμάγαζα για τη στήριξη του Πανεπιστημίου Α.Ε. και τη δημιουργία νέων πελατειακών σχέσεων!

Συντριπτική αποχή

»Συντριπτική αποχή πάνω από 90% κατέγραψε η πρώτη προσπάθεια της κυβέρνησης στο Πολυτεχνείο Κρήτης! Οι μόνοι που συμμετείχαν ήταν στελέχη της ΔΑΠ. Αφού έχασαν στις κανονικές φοιτητικές εκλογές, αποφάσισαν να στήσουν τις δικές τους!

»Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας (πρώην ΑΣΟΕΕ) οι εκλογές, που ήταν προγραμματισμένες για τις 10/1, ακυρώνονται σε 7 από τα 8 τμήματα, γιατί δε βρέθηκαν 3 φοιτητές (!) σε κάθε τμήμα για να είναι στην εφορευτική επιτροπή!

»Στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο οι υποψήφιοι …αναζητούνται αφού σε καθεμία από τις σχολές των Μηχανολόγων, των Χημικών, των Τοπογράφων Μηχανικών υπάρχει μόλις ένας υποψήφιος σε καθεμία, ενώ στη σχολή των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών μόλις δύο! Μάλιστα, η διοίκηση του Ιδρύματος έστειλε προσωπικό mail σε 900 φοιτητές (!), για να συμμετάσχουν στις εφορευτικές επιτροπές ελπίζοντας να βρεθούν 27 πρόθυμοι να δεχτούν! Τελικά σήμερα ανακοινώθηκε ότι στα 8 από τα 9 τμήματα του ΕΜΠ οι εκλογές ακυρώνονται.

»Σε δεκάδες Τμήματα, κάτω από την πίεση των φοιτητών, γίνονται δεκτοί στις συνεδριάσεις των οργάνων διοίκησης οι πραγματικοί τους εκπρόσωποι, που εκλέχθηκαν στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές!

Ακυρώνονται στην πράξη

»Μετά την πανεπιστημιακή αστυνομία, τώρα και τα «συμβούλια φοιτητών» ακυρώνονται στην πράξη! Είναι η πρώτη μεγάλη νίκη των φοιτητών ενάντια στην εφαρμογή του νέου νόμου-πλαίσιο!

»Απαιτούμε εδώ και τώρα να αποσυρθεί στο σύνολό του ο απαράδεκτος νόμος! Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των φοιτητών για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης και ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών τους, για πτυχία με αξία και ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας!

»Ελπίζουμε αυτή τη φορά η κα Κεραμέως να πήρε το μάθημα της! Αν όχι, οι φοιτητές μέσα από τους συλλόγους τους, θα φροντίσουν να το εμπεδώσει!».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024